175 γιατροί στα ΤΕΠ και 1300 προσλήψεις στα νοσοκομεία | ruralEmerg motluk fa.fce

Τον διορισμό 175 μόνιμων γιατρών στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, που γνωστοποίησε και την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 1.300 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων.

Σε ότι αφορά τους 175 γιατρούς που θα στελεχώσουν στελεχώσουν τμήματα Επειγόντων Περιστατικών νοσοκομείων της Αττικής (113 στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ και σε 62 στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ), έγινε γνωστό ότι οι διορισμοί έχουν ήδη υπογραφεί.

Η διαδικασία είχε καθυστερήσει καθώς ο υπουργός Υγείας είχε καταγγείλει παρατυπίες στον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να γίνει νέος έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν τηρηθεί τα προβλεπόμενα.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε από το Υπουργείο Υγείας η κατανομή 1300 θέσεων λοιπού προσωπικού, που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Το 45% των θέσεων αφορά νοσηλευτές, και το υπόλοιπο 55% άλλες ειδικότητες όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό κλπ.

Οι σχετικές προκηρύξεις έχουν αποσταλεί στον ΑΣΕΠ που θα έχει και την ευθύνη αξιολόγησης και έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Έτοιμη προς δημοσίευση είναι και η προκήρυξη για 50 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, που αφορούν την κάλυψη ισάριθμων θέσεων στα πληρώματα ασθενοφόρων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στην Αθήνα.

Αυτόνομα ΤΕΠ

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός της λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και η διασύνδεσή τους με το ΕΚΑΒ, με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

175 γιατροί στα ΤΕΠ και 1300 προσλήψεις στα νοσοκομεία | 4905581

«Η ίδρυση αυτόνομων ΤΕΠ και η αλλαγή του τρόπου εφημέρευσης των νοσοκομείων, είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζουμε. Διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται, ώστε το Σύστημα Υγείας να παρέχει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες, χωρίς ώρες αναμονής και ταλαιπωρία για τον πολίτη» επεσήμανε ο κ. Βασίλης Κικίλιας.