20.000 προσλήψεις έως το τέλος του 2020 | 4966401 scaled

Την πρόθεση υλοποίησης 20.000 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση. Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη προβλέπει 19.700 προσλήψεις ως το τέλος του 2020, όταν και θα ολοκληρωθεί το σχεδιασμός διετίας που είχε προβλέψει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης θεοδωρικάκος στο υπουργικό συμβούλιο, ζήτησε από τους υπόλοιπους υπουργούς να ολοκληρώσουν στο προσεχές διάστημα την καταγραφή των αναγκών για προσλήψεις στα υπουργεία τους για το 2020, ώστε το επόμενο μήνα να καλυφθούν οι θέσεις. Προς το παρόν προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η Υγεία και η Παιδεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν αμέσως όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους θεσμούς για την εξαίρεση από τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των δαπανών, άρα και των προσλήψεων.

Επίσης πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να δημιουργηθεί δημοσιονομικό περιθώριο από την ανάπτυξη της οικονομίας και να την χρησιμοποιήσει ως «βενζίνη» για τον μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.