Κανονικά φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου φέτος καθώς η φετινή χρονιά έχει ιδιαίτερο συμβολισμό με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση το 1821.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις στις τάξεις των αρμόδιων και παρά την ακύρωση των δύο προηγούμενων παρελάσεων λόγω της πανδημίας, η επιθυμία στην κυβέρνηση είναι να πραγματοποιηθεί κανονικά η φετινή και να αποκτήσει μεγάλη σημασία ως εκδήλωση εθνικού εορτασμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως η στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι και θα τηρηθούν – όπως είναι φυσικό – όλα τα μέτρα ασφαλείας από τον κορωνοϊό. Υποψήφιο παραμένει, όμως, και το Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, το ΓΕΕΘΑ πρότεινε, αντί να πραγματοποιηθεί μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, να γίνει στον διάδρομο από-προσγειώσεως του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τατόι. «Είναι απέραντος ο διάδρομος και μπορούμε», ειπώθηκε, «να μεταφέρουμε εκεί εξέδρες, σημαίες, άρματα μάχης, πυροβόλα και λοιπές δυνάμεις παρέλασης».

Για το λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στείλει προσκλήσεις σε ξένους ηγέτες χωρών που η Ελλάδα απολαμβάνει μαζί τους διαχρονικούς δεσμούς, όπως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και ο Πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας.

Η επιλογή της πρόσκλησης των ηγετών αυτών των χωρών αφορά και τη συμβολή των τριών συμμαχικών δυνάμεων στη νικηφόρα έκβαση του ελληνικού αγώνα στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, η οποία σήμανε και το τέλος του οθωμανικού επεκτατισμού.