28η Οκτωβρίου: Παρέλαση με μάσκες μεν χωρίς αποστάσεις δε στη Μυτιλήνη

Η στρατιωτική και πολιτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο νησί της Μυτιλήνης με πλήθος κόσμου να συμμετέχει στον εορτασμό της Εθνικής επετείου της χώρας. Ενώ λοιπόν οι χρήση της μάσκας τηρήθηκε, οι αποστάσεις δεν υπήρχαν ώστε να καθησυχάσουν τους αρμόδιους.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ Ιάκωβου, παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη και του B’ αντιπρόεδρου της Βουλής Χ. Αθανασίου, αλλά και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Λέσβου.

Μετά το πέρας της δοξολογίας πραγματοποιήθηκε δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στο Άγαλμα της Ελευθερίας στα Τσαμάκια Μυτιλήνης.

28η Οκτωβρίου: Παρέλαση με μάσκες μεν χωρίς αποστάσεις δε στη Μυτιλήνη | lesvos parelasi1

Γύρω στις 12:00 ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση στην Προκυμαία της Μυτιλήνης σύμφωνα με το lesvospost.com.

Την παρέλαση άνοιξαν μαθητές, σύλλογοι, και οργανώσεις από την Μυτιλήνη ενώ ακολούθησαν τα πεζοπόρα τμήματα του Στρατού.

Παρέστησαν επίσης ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης αλλά και αντιδήμαρχοι, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ, αντιπεριφερειαρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.

Στην παρέλαση για πρώτη φορά δεν παρέλασε κανένα μέλος από τους ανάπηρους πολέμου

Πλήθος κόσμου με μάσκες, αλλά χωρίς… αποστάσεις!

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι παρευρισκόμενοι είναι ο ένας πάνω στον άλλο!

28η Οκτωβρίου: Παρέλαση με μάσκες μεν χωρίς αποστάσεις δε στη Μυτιλήνη | lesvos parelasi2

Ο κόσμος μπορεί να φόρεσε τη μάσκα του-τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις-, αλλά οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας, αν και υπήρχε ισχυρή παρουσία αστυνομικών, δεν τηρήθηκαν.

Η παρέλαση πάντως κύλησε σε ήρεμο κλίμα χωρίς απρόοπτα με την παρουσία αστυνομίας και λιμενικού να είναι ισχυρή…