3.500 κεραυνοί από την κακοκαιρία | 4830697 scaled

Με το κύμα κακοκαιρίας να πλήττει ολόκληρη τη χώρα, οι ουρανοί άνοιξαν και το τελευταίο διήμερο οι περισσότερες περιοχές της χώρας βιώνουν έντονες βροχοπτώσεις με την Κορινθία, Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Ρόδο κτλ να βιώνουν τις σκληρότερες επιπτώσεις του Γηρυόνη. Ο όγκος βροχής σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr κατέγραψαν τεράστια ύψη βροχής που έφτασαν τα 85 χιλιοστά στην πόλη της Ρόδου, στον Εμπωνα 153 χιλ., στη Λίνδο 95 χιλ. και στην Καταβιά 39 χιλ. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αιγαίο επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως μέχρι και 9 μποφόρ. Σε αρκετές περιοχές της χώρας έπεσε πολύ νερό, ενώ στη νότια και δυτική χώρα εκδηλώθηκαν καταιγίδες.

Αρκετό νερό «έριξε» και στην Αθήνα, με αποτέλεσμα μέχρι τις 8 το πρωί της δευτέρας να είχαν πέσει περισσότερο από 30 χιλιοστά βροχής στους περισσότερους δήμους του Λεκανοπεδίου.

Αυτό που έκανε την διαφορά όμως και έδειξε πόσο πλήττει τη χώρα ο Γηρυόνης είναι πως το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών του ΕΕΑ «Ζευς» στις μετρήσεις όπου έκανε κατέγραψε 3.5000 κεραυνούς εντός της ελληνικής επικράτειας.

Τέλος, σημειώνεται ότι στη Θάσο τις τελευταίες έξι μέρες έπεσαν 464 χιλιοστά βροχής, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.