Ακούμε συχνά τους γιατρούς να μας αναφέρουμε τα οφέλη που θα μας αποφέρει ένα μισάωρο περπάτημα την ημέρα.

Κάποια από αυτά μπορεί να μας φαίνονται υπερβολές, όμως πρέπει να βάλουμε πολύ καλά στο μυαλό μας, πως αν θέλουμε να διατηρούμε μια καλή ψυχική και σωματική υγεία, το καθημερινό περπάτημα πρέπει να γίνει συνήθεια.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τα πέντε οφέλη που θα μας κάνουν να σηκωθούμε από τον καναπέ, για τον καθημερινό μας περίπατο.

Μας φτιάχνει τη διάθεση

Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι το περπάτημα έχει ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα και συμβάλλει στη μείωση του θυμού και της εχθρότητας. Γίνεται μάλιστα ακόμη πιο αποδοτικό και ωφέλιμο για την ψυχική σας υγεία, αν έχετε παρέα. Το καθημερινό περπάτημα στη φύση, προλαμβάνει την εποχική κατάθλιψη, νόσο της εποχής που ταλανίζει εκατομμύρια κόσμο ανά τον πλανήτη και βρίσκει πρόσφορο έδαφος κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Χάνουμε κιλά

Μέσω του περπατήματος, βελτιώνεται η ανταπόκριση του οργανισμού στην ινσουλίνη, η οποία παίζει ρόλο στη μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Το καθημερινό περπάτημα επιταχύνει τον μεταβολισμό λόγω της καύσης θερμίδων και προλαμβάνει την απώλεια μυϊκής μάζας. Μπορεί να μην δεις αμέσως διαφορά στη ζυγαριά, όμως θέλει υπομονή και επιμονή και τότε το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

Μειώνει τα γαστρεντερολογικά προβλήματα

Το περπάτημα βελτιώνει την κινητικότητα του εντέρου και συμβάλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Αν σου κάνει εντύπωση, πρέπει να ανακαλέσεις στην μνήμη σου πως ύστερα από κάθε χειρουργείο ο γιατρός καλεί τον ασθενή να περπατήσει για να καταφέρει να πάει στην τουαλέτα.