Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι «δεν θα παραιτηθεί ποτέ» και «δεν θα παραχωρήσει ποτέ σε κάλπικους νικητές» τις προεδρικές εκλογές του 2020, δεσμευμένος να «σταματήσει την κλοπή» καλώντας παράλληλα τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να «κάνει το σωστό» και να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ο πρόεδρος μίλησε στη πορεία «Σώστε την Αμερική» στην Ουάσινγκτον, πριν από την κοινή σύνοδο των εκπροσώπων του Κογκρέσου για την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για προστασία της Δημοκρατίας και νοθεία μιλώντας ανοικτά  για εκλογική κλοπή από μέρους των Δημοκρατικών.

Trump vows 'we will never concede' at Washington rally - SundayWorld.com

«Αξιοθρήνητοι οι Δημοκρατικοί»

«Πιστεύει κανείς ότι ο Μπάιντεν έλαβε 80 εκατομμύρια ψήφους;», αναρωτήθηκε ο Τραμπ, ενώ τόνισε πως με τον Μπάιντεν θα καταστραφεί η χώρα και ότι αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή.

«Πολλές πολιτείες θέλουν να αποσαφηνίσουν το λάθος που έκαναν κατά την πιστοποίηση λανθασμένων και ακόμη και ψευδών αριθμών σε μια διαδικασία που ΔΕΝ εγκρίθηκε από τους κρατικούς νομοθέτες», συμπλήρωσε.

«Έχουν χάσει τον έλεγχο, αποπροσανατολίζουν τον κόσμο, επικαλούμενοι την πανδημία, ενώ παράλληλα καλύπτουν όλα τα σκάνδαλά τους. Δεν θα το αφήσω να συμβεί. Οι Δημοκρατικοί είναι αξιοθρήνητοι», τόνισε ο Τραμπ, ανεβάζοντας τους τόνους.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξουμε τη χώρα μας και το σύνταγμα μας. Οι πολιτείες θέλουν επανεκλογή. Ο Μάικ Πενς να κάνει το σωστό  αμφισβητώντας την εκλογική διαδικασία. Με έμενα θα είστε πιο ευτυχισμένοι», συμπλήρωσε με σαφή επίκληση στο συναίσθημα, εστιάζοντας και πάλι στο μότο «Πρώτα η Αμερική».

«Θα παλέψουμε και θα νικήσουμε»

«Δεν έχει συμβεί στο παρελθόν τέτοιο κύμα συμπαράστασης», είπε ο Τραμπ.

«Εάν ο Πενς δεν κάνει το σωστό θα είναι μια λυπηρή ημέρα για τη χώρα. Με την αδυναμία δεν νοείται κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Τραμπ, προβάλλοντας το έργο στη διάρκεια της θητείας του, στον αμυντικό και υγειονομικό τομέα.

«Κάναμε για πολλούς τη ζωή υπέροχη, διαχειριστήκαμε σωστά τα χρήματα. Θα παλέψουμε και θα νικήσουμε», υπογράμμισε ακόμη.