38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Επιστρέφει με νέο σύνθημα

Δύο χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση (καθώς η περσινή ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας), ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας επιστρέφει το Σαββατοκύριακο 13-14 Νοεμβρίου. Η ατάκα της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Μαρίας Σακοράφα.

Συνολικά 30.000 αθλητές και αθλήτριες θα μετάσχουν στο διήμερο των εκδηλώσεων (13,14 Νοεμβρίου) για τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που περιλαμβάνει, εκτός της κλασικής διαδρομής, αγώνες 5 και 10 χλμ.

Στο Ολυμπιακό κλειστό γυμναστήριο του ταε-κβο-ντό, όπου φιλοξενείται παράλληλα η Marathon EXPO, πραγματοποιήθηκε σήμερα (10/11) η επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης. Μίλησαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, καθώς και ο καταξιωμένος γλύπτης Κώστας Βαρώτσος, ο οποίος έχει φιλοτεχνήσει το συλλεκτικό αναμνηστικό μετάλλιο, το οποίο θα παραλάβουν όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα.

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Επιστρέφει με νέο σύνθημα | SAKORAFA PATOYLIS1

«Γεννήτορα όλων των Μαραθωνίων του κόσμου, που απαυγάζει τη μάχη του Μαραθώνα» χαρακτήρισε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας η Σοφία Σακοράφα. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ υπογράμμισε επίσης ότι ο αγώνας αυτός, μαζί με εκείνον της Βοστώνη, είναι οι μοναδικοί από τους μεγάλους Μαραθωνίους ανά τον κόσμο με διαφορετική αφετηρία και τερματισμό, χωρίς να επαναλαμβάνεται κανένα σημείο της διαδρομής.

Η κα. Σακοράφα, αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς και τους χιλιάδες εθελοντές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συμβάλλουν στην άρτια διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου, τόνισε ότι «στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε το μήνυμα που εκπέμπει. Η συμμετοχή να γίνει «τάμα ζωής» για τους μεγάλους αθλητές, αλλά και τους ερασιτέχνες δρομείς».

Για την πολύ σημαντική συμβολή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στην τουριστική προβολή της χώρας μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής. Ο Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η νυν διοίκηση της Περιφέρειας έχει διπλασιάσει το ποσό που επενδύει στον Μαραθώνιο, τον οποίο χαρακτήρισε «ισχυρό πυλώνα πολιτισμού και αθλητισμού», και έκανε λόγο για μία καινούρια εποχή συνεργασίας με τη νέα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ.

«Τα 16 χλμ. που διανύουν οι αθλητές στο Δήμο μας είναι μία γιορτή για εμάς και τους κατοίκους μας» δήλωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, προσθέτοντας ότι ο Δήμος είναι πανέτοιμος να υποδεχθεί τους χιλιάδες αθλητές που θα βρεθούν το πρωί της Κυριακής (14/11) στην αφετηρία της κλασικής διαδρομής, αλλά και τη τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου (13/11, 12:30), στον αρχαιολογικό χώρο του Μαραθώνα.

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Επιστρέφει με νέο σύνθημα | SAKORAFA PATOYLIS2

«Ο μαραθώνιος είναι ταυτισμένος με τη ζωή, με την εσωτερική υπαρξιακή διάσταση όλων μας. Αυτή ήταν η έμπνευσή μου» δήλωσε ο Κώστας Βαρώτσος για το συλλεκτικό αναμνηστικό μετάλλιο, το οποίο φιλοτέχνησε. Είναι η δεύτερη φορά που οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα τέτοιο αναμνηστικό δώρο, σε μία πρακτική που εγκαινιάστηκε το 2019, με την υπογραφή σε εκείνη τη διοργάνωση του Αλέκου Φασιανού.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Νίκη Αραμπατζή, εκπροσωπώντας και τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και ο Α΄ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Αγγελούδης. Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής του Μαραθωνίου, Ηλίας Ζαχαρογιάννης, παρουσίασε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη μνεία στην μετεωρολογική πρόβλεψη για ιδανικές καιρικές συνθήκες, με θερμοκρασία που θα κυμαίνεται μεταξύ 11 και 16 βαθμών Κελσίου. Συνθήκες οι οποίες, αν επιβεβαιωθούν, μπορούν να ευνοήσουν την επίτευξη ρεκόρ από τους Έλληνες πρωταθλητές, Κώστα Γκελαούζο και Γκλόρια Πριβιλέτζιο, οι οποίοι έδωσαν επίσης το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου.

Το νέο σύνθημα του Μαραθωνίου είναι απόλυτα…αυθεντικό: #iAMAuthentic

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, κάθε άνθρωπος είναι αυθεντικός, όπως και ο Μαραθώνιος της Αθήνας. Το μήνυμα αυτό αποτυπώνει και μάλιστα στο έπακρο το νέο hashtag του Αυθεντικού Μαραθωνίου, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το κορυφαίο δρομικό γεγονός, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, με μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Η γιορτή του μαραθωνίου επιστρέφει φέτος δυναμικά με στόχο να ξεσηκώσει τόσο τους χιλιάδες δρομείς, όσο και τους χιλιάδες θεατές που θα βρεθούν στη διαδρομή και στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το σύνθημα iAMAuthentic κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο και αποτελεί κομμάτι της φετινής διοργάνωσης.

Οι δρομείς που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, αλλά και θεατές που θα ζουν τη μαγεία της διοργάνωσης από το δρόμο ή το στάδιο, μπορούν να αναρτούν στα social media την αγαπημένη τους φωτογραφία με το νέο hashtag και να μοιραστούν το λόγο που τους κάνει αυθεντικούς. Πρόκειται για ένα σύνθημα με το οποίο θα ταυτιστούν χιλιάδες δρομείς, που έχουν χιλιάδες λόγους να συνδεθούν με την κορυφαία διοργάνωση του αθλητισμού και του πολιτισμού.