Με την τρέχουσα κατάσταση, η τηλεργασία έχει γίνει για πολλούς από εμάς κανονικότητα, με αρκετούς να δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στους νέους ρυθμούς και κανόνες που αυτή επιβάλλει.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που συνειδητοποιούν ότι προσόν της τηλεργασίας είναι το ότι, αν μη τι άλλο, μπορεί να γίνει σχεδόν απ’ όπου και αν βρισκόμαστε.

Σε αυτούς ακριβώς απευθύνονται λοιπόν οι κυβερνήσεις εξωτικών προορισμών ανά τον κόσμο, οι οποίες, έχοντας δει τον τουρισμό να μειώνεται δραματικά στα μέρη τους λόγω της πανδημίας, προσφέρουν βίζα διαρκείας στους  εργαζόμενους που προτίθενται να εργαστούν πραγματικά…εξ αποστάσεως όσο κρατάει η πανδημία.

Εάν ενδιαφέρεστε να περάσετε την καραντίνα…εναλλακτικά, ιδού οι προορισμοί που σας περιμένουν με ανοικτές αγκάλες:

Ανγκουίλα

A picture taken on October 23, 2018 shows a beach in Anguilla, a British overseas territory. -

Ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται το νησί της Ανγκουίλα, γνωστό για τους κοραλλιογενείς υφάλους του και τις ειδυλλιακές του παραλίες.

Η Ανγκουίλα θεωρείται ένα από τα μέρη που έχουν επηρεαστεί λιγότερο από τον κορωνοϊό, με μόλις 3 κρούσματα και κανέναν θάνατο.

Προς το παρόν οι αιτήσεις έχουν κλείσει, καθώς μια «φουρνιά» τηλεργαζομένων κατέφθασε πρόσφατα στο νησί, αλλά η κυβέρνηση αναμένεται να εκδώσει νέα ανακοίνωση για να προσελκύσει και άλλους.

Η τιμή για τους ιδιώτες που θέλουν να περάσουν την καραντίνα στην Ανγκουίλα ανέρχεται στα 1.000 δολάρια για παραμονή 3 μηνών (στην τιμή περιλαμβάνονται η άδεια ψηφιακής εργασίας σας και δύο τεστ κορωνοϊού) και στα 2.000 δολάρια για παραμονή από 3 μήνες έως και χρόνο.

Σκεφτείτε το!

Μπαρμπέιντος

Aruba, Eagle Beach

Μια ειδική βίζα παραμονής 12 μηνών στα εξωτικά Μπαρμπέιντος εισήχθη από τον Ιούλιο, και απευθύνεται σε πολίτες από όλο τον κόσμο που σκοπεύουν να μετακομίσουν προσωρινά στο νησί για να εργαστούν.

Η τιμή ανέρχεται στα 2.000 δολάρια εάν είστε μόνοι και στα 3.000 αν σκοπεύετε να πάρετε μαζί και την οικογένειά σας, ενώ μετά το πέρας του 12μήνου υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της βίζας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει βέβαια να δράσουν άμεσα λόγω αυξημένης ζήτησης και ανταγωνισμού, καθώς μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, οι αιτήσεις για την ειδική αυτή βίζα ανέρχονταν στις 1.363.

Βερμούδα

Worthing Beach, Barbados

Το πανέμορφο νησί της Βερμούδα προσφέρει το ιδανικό πακέτο όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και για όσους φοιτούν εξ αποστάσεως.

Η προσφορά ισχύει για ένα χρόνο, ενώ φαίνεται πως είναι ιδανική και για τις οικογένειες με παιδιά, καθώς θα τους δοθεί το δικαίωμα να εγγραφούν σε κάποιο από τα ιδιωτικά ή δημόσια σχολεία του νησιού, όπου η επίσημη γλώσσα είναι- σημειωτέον- η αγγλική.

Επιπλέον πλεονέκτημα της περιοχής είναι η πολιτική για τα τεστ του κορωνοϊού, η οποία περιγράφεται ως μια από τις αυστηρότερες στον κόσμο.

Θα έλεγε λοιπόν κανείς ότι η Βερμούδα θα έπρεπε να είναι ο νο.1 υποψήφιος προορισμός στην λίστα κάθε περιπετειώδους τηλεργαζόμενου που διαθέτει μια εξίσου περιπετειώδη οικογένεια.

Νησιά Κεϊμάν

Horseshoe Bay, Bermuda

Εδώ έχετε εξαρχής την δυνατότητα να παραμείνετε για έως και δύο χρόνια, ενώ η εγγραφή τυχόν παιδιών σας σε τοπικό σχολείο είναι υποχρεωτική.

Τα νησιά Κεϊμάν ανοίγουν ξανά τα σύνορά τους και αποτελούν έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς στον κόσμο από υγειονομικής απόψεως, ωστόσο οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρεί κανείς για να γίνει δεκτός ως «ψηφιακός νομάς» στο νησί δεν είναι και λίγες.

Προκειμένου να εγκριθεί η βίζα σας, θα πρέπει να έχετε ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον 100.000 δολαρίων, ποσό το οποίο ανεβαίνει στις 150.000 αν σκοπεύετε να μεταβείτε στο νησί ως ζευγάρι και στις 180.000 δολάρια αν έχετε κάποιο παιδί.

Επιπλέον, θα πρέπει να έχετε ασφαλιστική κάλυψη για πιθανά ιατρικά έξοδα που μπορεί να προκύψουν κατά την παραμονή σας στο νησί (δεν σας το ευχόμαστε).

Μαυρίκιος

Seven Mile Beach, Cayman Islands

Ο Μαυρίκιος ανοίγει τις αγκάλες του όχι μόνο σε εργαζόμενους και φοιτητές, αλλά και σε συνταξιούχους που επιθυμούν να περάσουν έως και ένα χρόνο κοντά στις αμμουδερές του παραλίες και (όσο γίνεται πιο) μακριά από τον κορωνοϊό.

Οι γονείς φοιτητών που σπουδάζουν εξ αποστάσεως μπορούν επίσης να συνοδεύσουν τα παιδιά τους, εφόσον αυτά υποβάλλουν αίτηση για την ειδική βίζα.

Οι αιτούντες θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά του ότι έχουν ιατρική κάλυψη και έχουν εξασφαλίσει την στέγασή τους στο νησί εκ των προτέρων και για όσο διάστημα σκοπεύουν να παραμείνουν εκεί.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν την δυνατότητα εργασίας σε κάποια τοπική επιχείρηση και η κύρια πηγή εισοδήματός τους θα πρέπει να προέρχεται εκτός του νησιού.

Η πολιτική σχετικά με τον κορωνοϊό είναι επίσης σχετικά αυστηρή στο νησί του Μαυρικίου, όπου έχουν καταγραφεί 500 κρούσματα συνολικά από την αρχή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να έχετε αρνητικό τεστ μια εβδομάδα πριν την μετάβασή σας, ενώ μόλις φτάσετε θα πρέπει να παραμείνετε 14 ημέρες σε καραντίνα.

Βγαίνοντας από την καραντίνα θα ξανακάνετε τεστ, το οποίο θα επαναλάβετε κατά την 7η και την 14η ημέρα της παραμονής σας.

Κάποιοι θα έλεγαν ότι πρόκειται για ταλαιπωρία.

Εάν, ωστόσο, εσείς θεωρείτε ότι αξίζει τον κόπο, δεν μένει άλλο από το να συμπληρώσετε διαδικτυακά την αίτησή σας για βίζα (με δυνατότητα ανανέωσης μετά από ένα χρόνο), και ελπίζουμε η τύχη να είναι με το μέρος σας!