55 άτομα πέθαναν στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την χορήγηση σε αυτούς του εμβολίου κατά του COVID-19, σύμφωνα με αναφορές που υποβλήθηκαν στο ομοσπονδιακό σύστημα VAERS, όπως αναφέρουν οι The Epoch Times.

Οι θάνατοι αυτοί αφορούν ανθρώπους που έλαβαν τόσο τα εμβόλια της Moderna όσο και των Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με τις αναφορές.

Το σύστημα αναφοράς,  Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), είναι μια ομοσπονδιακή βάση δεδομένων του CDC, δηλαδη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, στο οποίο οι αναφορές για παρενέργειες δεν συλλέγονται αυτόματα και πρέπει να αρχειοθετούνται. 

VAERS - Vaccine Adverse Event Reporting System

Οι αναφορές VAERS μπορούν να υποβληθούν από οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, ασθενών ή μελών της οικογένειας.

Εκτός από τους θανάτους, έχουν αναφερθεί 96 απειλητικά για τη ζωή συμβάντα μετά από εμβολιασμούς COVID-19, καθώς και 24 μόνιμες αναπηρίες, 225 νοσηλείες και 1.388 επισκέψεις στα επείγοντα των νοσοκομείων

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ασθενείς πέθαναν εντός ημερών από τη λήψη του εμβολίου κατά του COVID-19. Συνολικά περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν κάνει εμβόλια mRNA.

Ένας άντρας, ηλικίας 66 ετών στο Κολοράντο, είχε υπνηλία και έμεινε στο κρεβάτι μια μέρα μετά τη λήψη του εμβολίου της Moderna.
Νωρίς το επόμενο πρωί, την ημέρα των Χριστουγέννων, «ήταν ακόμη στο κρεβάτι ξαπλωμένος, χλωμός, μάτια μισοάνοικτα και αφροί έβγαιναν από το στόμα», αναφέρει η έκθεση VAERS. «Δεν ανέπνεε και δεν είχε σφυγμό».

Colorado administers first COVID-19 vaccines to frontline health care  workers

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας 93χρονος άνδρας στη Νότια Ντακότα έλαβε το εμβόλιο Pfizer-BioNTech στις 4 Ιανουαρίου περίπου στις 11 π.μ.
Περίπου δύο ώρες αργότερα, είπε ότι ήταν κουρασμένος και δεν μπορούσε να συνεχίσει τη φυσιοθεραπεία που έκανε.

Μεταφέρθηκε πίσω στο δωμάτιό του, όπου είπε ότι τα πόδια του τα ένιωθε βαριά. Λίγο αργότερα, σταμάτησε να αναπνέει.

Ένας θάνατος μετά τον εμβολιασμό προσέλκυσε την προσοχή νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Ο Γκρέγκορι Μάικλ, ένας 56χρονος ιατρός από το Μαϊάμι της Φλόριντα, έλαβε ένεση στις 18 Δεκεμβρίου 2020. Δεκαέξι ημέρες αργότερα, πέθανε.

Η σύζυγος του Mάικλ, Χάιντι Νίκελμαν, έγραψε στο Facebook ότι ο σύζυγός της ήταν «πολύ υγιής» πριν εμβολιαστεί. Είπε ότι έγινε δεκτός σε μονάδα εντατικής θεραπείας με διάγνωση οξείας ιδιοπαθούς θρομβοκυτταροπενικής πορφύρας, μιας διαταραχής του αίματος, που προκλήθηκε από αντίδραση στο εμβόλιο.

«Ήταν υπέρμαχος του εμβολίου, γι ‘αυτό το πήρε ο ίδιος», έγραψε η Nίκελμαν. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορεί να συμβούν παρενέργειες, ότι δεν είναι καλό για όλους και σε αυτήν την περίπτωση κατέστρεψε μια όμορφη ζωή, μια τέλεια οικογένεια και έχει επηρεάσει τόσους πολλούς ανθρώπους στην κοινότητα».

Pfizer Investigating Miami Obstetrician's Death: Gregory Michael Biography,  Wiki, Age, Cause of Death, Family, Facebook, Instagram, Twitter and Fast  Facts
Ο Γκρέγκορι Μάικλ

Η Moderna και η Pfizer δεν έχουν απαντήσει ακόμα στα ερωτήματα που τους τίθενται για τα περιστατικά. Η Άμπιγκειλ Καπομπιάνκο, εκπρόσωπος Τύπου της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), δήλωσε στους Epoch Times μέσω email ότι : «Οποιεσδήποτε αναφορές θανάτου μετά τη χορήγηση εμβολίων διερευνούνται άμεσα και αυστηρά από τον FDA και το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ( CDC).

Αξιωματούχοι των οργανισμών συνεργάζονται με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για να λάβουν ιατρικό ιστορικό και κλινικές πληροφορίες παρακολούθησης και να πραγματοποιήσουν μια ανασκόπηση κάθε κλινικής περίπτωσης ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως, «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι δυνατόν να μάθουμε από τα δεδομένα VAERS εάν ένα εμβόλιο προκάλεσε κάποιο ανεπιθύμητο συμβάν».

Υπεύθυνοι υγείας στον ιστότοπο VAERS προειδοποιούν ότι μια αναφορά στο σύστημα, δεν αποδεικνύει ότι το εμβόλιο προκάλεσε το ανεπιθύμητο συμβάν και ότι δεν απαιτείται απόδειξη ότι το συμβάν προκλήθηκε από το εμβόλιο, προκειμένου το σύστημα να αποδεχτεί την αναφορά.

Ούτε το CDC ούτε ο FDA έχουν μια κεντρική βάση δεδομένων αναφερόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών. Η Nάνσι Mεσονίαρ, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Ανοσοποίησης και Αναπνευστικών Νόσων του CDC,  δήλωσε στις 6 Ιανουαρίου ότι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στα εμβόλια κατά του COVID-19 συνέβησαν με ρυθμό 11,1 ανά εκατομμύριο εμβολιασμούς, σε σύγκριση με το ποσοστό 1,3 ανά 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς κατά της γρίπης.