Η νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού έχει εγκαταστήσει μέσα μας τον φόβο.

Ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά από όλα τα προηγούμενα, όπως μας έχουν προειδοποιήσει ήδη οι ειδικοί.

Κι όμως ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι που μέσα στην κρίση ευημερούν. Αν θέλετε να ανήκετε στη δική τους ομάδα, δεν έχετε παρά να υιοθετήσετε τις ακόλουθες συνήθειες:

Ξεκινήστε με το ποιος

Αφήστε το κομπιούτερ στην άκρη, πιάστε μολύβι και χαρτί και γράψτε τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που θα θέλατε να είστε σήμερα. Όταν όλα γύρω μας είναι αβέβαια, μέσα μας πρέπει να ψάξουμε τη σιγουριά που δεν μπορούμε να βρούμε πουθενά αλλού.

Πειθαρχήστε αγόγγυστα

Στις δύσκολες περιόδους είναι διπλά αναγκαίο να πειθαρχούμε στους κανόνες και τις συνήθειες που βγάζουν προς τα έξω τον καλύτερο μας εαυτό, σωματικά, πνευματικά και συναισθηματικά.

Διαφυλάξτε την ενέργεια σας

Τα συναισθήματα είναι εξίσου μεταδοτικά με τον κορωνοϊό. Γι’ αυτό βάλτε όρια σε όσους σας βομβαρδίζουν με τον φόβο τους, για να μπορέσετε να κρατήσετε την αρνητικότητα τους μακριά από εσάς.

Αγκαλιάστε τις δυσκολίες

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν δεν κρύβουμε κάτω από το χαλί όσα άσχημα νιώθουμε, μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Αν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα σας ρίχνει στα πατώματα, απλά μετρήστε τις δυνάμεις σας στην αντιμετώπιση της και θα βγείτε κερδισμένοι.

Ανακαλύψτε την πνευματικότητα

Ο Άλμπερτ Αινστάϊν είχε κάποτε παρατηρήσει ότι το κοινό χαρακτηριστικό των ανθρώπων με μεγάλη επιρροή είναι ότι «συντονίζονται πρώτα με τον πνευματικό εαυτό τους και μόνο τότε έρχονται σε συμφωνία και με το σώμα τους». Ανακαλύπτοντας την πνευματικότητα, η πίστη αντικαθιστά τον φόβο και, παρόλο που δεν εγγυάται τη λύση, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν.   

Δείτε την ήττα σαν νίκη

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ φημιζόταν για τα επιτυχημένα ευφυολογήματα του και ένα από αυτά ήταν ότι «δεν πρέπει να αφήνουμε μια καλή κρίση να πάει χαμένη». Με απλά λόγια, ακόμα και σε εποχές γεμάτες προκλήσεις υπάρχουν ευκαιρίες προς εκμετάλλευση, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να τις δούμε έγκαιρα.

Κάντε σχέδια

Η αλήθεια είναι ότι όταν δεν σκοπεύουμε σε κάτι χανόμαστε σε σκέψεις που δεν μας προχωρούν μπροστά. Ο κορωνοϊός μπορεί να έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές μας, αλλά εμείς οφείλουμε να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας, απλά πρέπει να αποδεχτούμε ότι ίσως αυτοί γίνουν πραγματικότητα με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι σκεφτόμασταν μέχρι σήμερα.

Πηγή: success.com