Ξεπέρασαν τους 95.000 τα θύματα του κορωνοϊού παγκοσμίως, με τις ΗΠΑ να είναι πρώτες στον αριθμό των νεκρών Συγκεκριμένα την ημέρα πεθαίνουν πάνω από 1.000 άνθρωποι την ώρα που παγκοσμίως τα κρούσματα ανέρχονται σε 1.603.719 .

Μάλιστα για δύο συνεχόμενες ημέρες, την Τρίτη και την Τετάρτη, στη χώρα καταγράφονταν σχεδόν 2.000 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο. Επρόκειτο για τους βαρύτερους απολογισμούς που έχουν ανακοινωθεί παγκοσμίως από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ εξάλλου μετρούν σχεδόν το ένα τέταρτο των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον πλανήτη, πάνω από 460.000 συνολικά, σύμφωνα με τους αριθμούς του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, που ανανεώνονται συνεχώς.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας: θρηνεί πάνω από 7.000 νεκρούς. Κατέγραψε νέα αύξηση-ρεκόρ των θυμάτων μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες (+799), μολαταύτα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν ήταν ποτέ μέχρι χθες τόσο χαμηλός αφότου κλιμακώθηκε η πανδημία.

Σε ομαδικό τάφο τα θύματα

Το σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες διαδέχεται το ένα το άλλο, καθώς οι νεκροί ξεπερνούν τον αριθμό που μπορούν να φιλοξενήσουν τα νεκροταφεία. Έτσι από χθες το βράδυ κάνουν τον γύρο του κόσμου στο διαδίκτυο εικόνες με ομαδικό τάφο στο νησί Hart Island, έξω από το Μπρονξ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Ντε Μπλάσιο, ο ομαδικός τάφος αποτελεί μια προσωρινή λύση.

Footage Shows NYC Workers Bury Bodies on Hart Island

This drone footage captures NYC workers burying bodies in a mass grave on Hart Island, just off the coast of the Bronx. For over a century, the island has served as a potter’s field for deceased with no known next of kin or families unable to pay for funerals.

Gepostet von NowThis am Donnerstag, 9. April 2020