Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τις νέες εικόνες συνωστισμού σε πάρτι και πανηγύρια και ενώ δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «έστω αν υπάρχει ένα κρούσμα μπορεί να δημιουργήσει εκατοντάδες κρούσματα. «Τα έχουμε ξαναπεί. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει αλλά ο ιός δεν ξέρει από αυτά».

Ακόμα, σχολίασε ότι ίσως θα πρέπει να τεθεί θέμα απαγόρευσης στα πανηγύρια, διότι συγκεντρώσεις που παρατηρήθηκαν σε Αλίαρτο και Γουδή μπορούν να είναι «βόμβα μετάδοσης» του ιού.

Σχετικά με τις νέες εξαγγελίες επιστημόνων ότι ο ιός μεταδίδεται και με τον αέρα, ο καθηγητής επισήμανε ότι εξαρτάται από τις συνθήκες πχ με τον ανεμιστήρα μπορεί να πάνε πολύ μακριά.

Τόνισε το γεγονός ότι πρέπει ακόμα να φοράμε μάσκα και να τηρούμε αποστάσεις, λέγοντας ότι

«Μπορεί να μην είναι αρεστή αλλά αυτή είναι η κατάσταση και αυτό πρέπει να κάνουμε» ενώ αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Σερβίας που ήταν μια χώρα που δεν είχε πολλά κρούσματα και μέσα σε 2-3 μέρες έχουν τεράστιο πρόβλημα το οποίο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε χώρα.

Αναφορικά με το 2ο κύμα κορωνοϊού ο ίδιος επεσήμανε πως δεν είναι δεδομένο ότι θα έχουμε 2ο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και πως όσο καλύτερα συμπεριφερόμαστε τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα αυτή.