Στη δύναμη της AbbVie ώστε να προσφέρει  ουσιαστικά στους ανθρώπους που την έχουν πραγματικά ανάγκη, εστίασε ο εμπορικός διευθυντής του Τμήματος Ανοσολογίας της εταιρίας Γιώργος Μπίθας, αναφερόμενος στη κατάκτηση  του χρυσού βραβείου, στην κατηγορία «Most Valuable Covid19 Pandemic Patient Support Program», των βραβείων Patient Partnerships Awards 2020.

«Λειτουργώντας με ενσυναίσθηση ακούσαμε τις ανάγκες της αγοράς, τόσο από τους επαγγελματίες υγείας όσο και από τους συλλόγους ασθενών και με ταχύτητα, ομαδική δουλειά και υψηλό αίσθημα ευθύνης όλοι οι συνάδελφοι κατάφεραν το ακατόρθωτο», είπε ο κ. Μπίθας. 

Ο ίδιος, σημείωσε πως «Αυτή η πρωτοβουλία είναι η καρδιά και η φιλοσοφία της AbbVie η οποία θέτει τον πήχη ψηλά και πιστεύει ότι όλοι μαζί μπορούμε να υπερβούμε τις δυνατότητές μας και να πετύχουμε το αδιανόητο ακόμα και σε συνθήκες πρωτόγνωρες και απαιτητικές».

Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη διάκριση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς αναδεικνύει τη διαχρονική φιλοσοφία της AbbVie η οποία διαπνέεται από την ανθρωποκεντρική της προσήλωση.

Η βραβευθείσα πρωτοβουλία της AbbVie αφορά στην παράδοση κατ’ οίκον θεραπευτικών σκευασμάτων σε ανοσολογικούς ασθενείς κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω τη πανδημίας του κορωνοϊού. Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε κατά τις πρώτες ημέρες του lockdown με την υπεύθυνη ομάδα να εργάζεται απομακρυσμένα αλλά με ταχύτητα και ομαδικότητα κατάφερε να σχεδιάσει και επικοινωνήσει την πρωτοβουλία σε μόλις 14 μέρες, με τον πρώτο ασθενή να

εγγράφεται στο πρόγραμμα την 1η Απριλίου και να εξυπηρετείται την επόμενη ημέρα.

Υπενθυμίζεται πως η AbbVie είναι μία παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία προσανατολισμένη στην έρευνα.

Δέσμευσή της αποτελεί η ανάπτυξη καινοτόμων, προηγμένων θεραπειών για μερικές από τις πιο σύνθετες και σοβαρές ασθένειες παγκοσμίως.

Αποστολή της είναι να αξιοποιήσει την εμπειρία της, τους αφοσιωμένους ανθρώπους της και τη μοναδική προσέγγισή της στην καινοτομία, ώστε να βελτιώσει σημαντικά τις θεραπείες σε πέντε θεραπευτικές κατηγορίες: Ανοσολογία, Αιματολογία, Οφθαλμολογία, Νευρολογία και Αισθητική Ιατρική.

Σε περισσότερες από 70 χώρες, οι άνθρωποι της AbbVie εργάζονται καθημερινά για να εξελίξουν τις θεραπευτικές επιλογές για τους ασθενείς παγκοσμίως.

Να σημειωθεί ότι τα Patient Partnerships Awards είναι ένας θεσμός που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές για συνεργασίες μεταξύ εταίρων στην αγορά της Υγείας, οι οποίες αποσκοπούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, την προσφορά προγραμμάτων υποστήριξης των ασθενών σε όλη την πορεία της θεραπευτικής τους διαδρομής, την πρόληψη, την ενημέρωση και την εκπαίδευση.

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν για 1η χρονιά από την Boussias Communications και το Health Daily υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ).