Αμπελόκηποι: Ρατσιστική επίθεση πατέρα μαθήτριας σε 11χρονο συμμαθητή της | 4893954 scaled

Ένα άκρως καταδικαστέο γεγονός έλαβε χώρα την προηγούμενη Παρασκευή (6/12) έξω από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, στους Αμπελόκηπους, όταν πατέρας μιας μαθήτριας επιτέθηκε σε 11χρονο συμμαθητή της από τις Φιλιπίννες.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά το σχόλασμα, ο πατέρας είχε στήσει καρτέρι και περίμενε το ανυποψίαστο και ανυπεράσπιστο παιδί και μόλις το είδε να βγαίνει από την πόρτα του σχολείου, το πλησίασε και του επιτέθηκε, πρώτα φραστικά και στη συνέχεια χειροδίκησε. Αποτέλεσμα ήταν, ο 11χρονος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Η επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια της κόρης του αλλά και μπροστά σε γονείς και άλλα παιδιά, που έμειναν έκπληκτοι από τη συμπεριφορά του πατέρα.

Για την επίθεση έχουν γίνει μηνύσεις, με την Αστυνομία ν’ αναζητά όσους ήταν παρόντες για να καταθέσουν, ώστε να σχηματιστεί δικογραφία. Αφορμή για την επίθεση, φέρεται να είναι ένας διαπληκτισμός ανάμεσα στα δύο παιδιά ενώ ο δράστης της ρατσιστικής επίθεσης φέρεται να είναι γνωστός στην περιοχή για τις ακροδεξιές του απόψεις.