Αχαΐα: Θετικοί στον κορωνοϊό τουλάχιστον 25 μαθητές καθημερινά

Ανησυχία επικρατεί στην Αχαΐα σε ό,τι αφορά τη διασπορά του κορωνοϊού μεταξύ των μικρών μαθητών της περιφέρειας, σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με το patrastimes, 20 με 25 μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείο στην Αχαΐα καταγράφονται κατά μέσο όρο ως θετικοί στον κορωνοϊό σε ημερήσια βάση από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα. Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβάθμιά εκπαίδευση στο νομό φοιτούν 23.000 μαθητές. Επίσης για το ίδιο διάστημα κατά μέσο όρο στα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Αχαΐας εντοπίζονται 3 με 4 εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορωνοϊό.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στους patrastimes ο Διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του νομού, κανένα τμήμα δεν «φλερτάρει» με το «λουκέτο» λόγω κρουσμάτων.

Ωστόσο ο κ. Σταυρογιαννόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την συμπεριφορά ορισμένων γονιών, οι οποίοι δεν κάνουν self test στα παιδιά τους και εμφανίζουν εικονικά αποτελέσματα με αποτέλεσμα η στάση τους αν αποτελεί απειλή για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στα 70 τα ημερήσια κρούσματα κατά Μ.Ο. σε σχολεία στη δυτική Ελλάδα

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο περιφερειακός διευθυντής δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιαννόπουλος, σε ημερήσια βάση κατά Μέσο Όρο σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, καταγράφονται 50 με 70 κρούσματα. Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και εκπαιδευτικοί.

Ο κ. Γιαννόπουλος επεσήμανε πως το ευτύχημα είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση παραμένει χαμηλός, προσθέτοντας ότι κανένα τμήμα σε σχολεία της φυτικής Ελλάδας μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει με το λουκέτο λόγω κρουσμάτων.