Αδ. Γεωργιάδης: «Δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή τη χθεσινή ημέρα των εορτασμών του Πολυτεχνείου

Ο υπουργός Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε καλεσμένος μέσω Skype στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» σήμερα Πέμπτη 18/11 όπου μίλησε για την ιστορική ημέρα του Πολυτεχνείου και τα επεισόδια που έλαβαν μέρος σε Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Μάλιστα, ενέμεινε στην άποψη ότι δεν υπήρξαν νεκροί εντός του πολυτεχνείου, ενώ παράλληλα καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός.

«Επιμένω ότι δεν υπήρχαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου. Σήμερα μάλιστα ανέβασα και τη Wikipedia που έχει ακριβώς καταγεγραμμένους όλους τους νεκρούς εκείνης της περιόδου που είναι όλοι γύρω γύρω από το Πολυτεχνείο, όπως και σε μεγάλη απόσταση. Υπάρχει και σχετική μελέτη του Καλαβρυτάκη, που λέει ότι δεν υπήρχε νεκρός μέσα στο Πολυτεχνείο. Τι να κάνουμε; Να αλλάξουμε την ιστορία;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όταν δε ρωτήθηκε αν αυτές οι δηλώσεις του προκαλούν διχασμό, απάντησε ότι «είδαμε χθες τι έγινε στο Πολυτεχνείο. Διχασμό προκαλώ εγώ;» και πρόσθεσε ότι καλώς τιμάται η εξέγερση του Πολυτεχνείου, καθώς ήταν μια συλλογική έκφραση για ελευθερία. «Όλα αυτά όμως που είδαμε χθες ήταν απαράδεκτα. Πρώτα από όλα εντελώς απαράδεκτο είναι αυτό που έγινε με τον κ. Μανιό, το οποίο είναι ντροπιαστικό, χυδαίο, αδιανόητο», επισήμανε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε προκειμένου να καταδικάσει την επίθεση σε βάρος του κ. Μανιού είχε κενά, λέγοντας ότι «θα έπρεπε να έχει και μια συγγνώμη που εδώ και δεκαετίες χαϊδεύει αυτόν τον χώρο των λερωμένων αντιεξουσιαστών, οι οποίοι μετά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το μνημόνιο που πέρασε ο Τσίπρας, έχουν στραφεί κι εναντίον του Τσίπρα προσωπικά και του ΣΥΡΙΖΑ κι έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν τον κ. Μανιό.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη