Αδ. Γεωργιάδης: «Εκτός τόπου και χρόνου» η κουβέντα για νέα μέτρα στήριξης | adonis georgiadis ypourgeio oikonomikon

Ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν περιορισμοί, που θα επηρεάσουν τις ζωές των εμβολιασμένων

«Η κουβέντα για νέα μέτρα στήριξης είναι εκτός τόπου και χρόνου», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν συζητούνται νέα μέτρα, οικονομικά, εννοώ αυτά που δόθηκαν την προηγούμενη περίοδο», διευκρίνισε ο ίδιος, τονίζοντας πως «σε μια εποχή πληθωρισμού σε όλη την Ευρώπη, η κουβέντα για νέα μέτρα στήριξης είναι εκτός τόπου και χρόνου. Άρα πρέπει όλοι να καταλάβουν πού βρισκόμαστε όλοι».

«Στόχος όλων των μέτρων», είπε ο υπουργός «είναι να έχουμε εορτές όπου η αγορά θα λειτουργεί. Δεν χρειάζεται να συζητάμε για νέα μέτρα στήριξης καθόλου».

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε πως δεν πρόκειται να υπάρξει lockdown, σημειώνοντας πως «δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο που θα επηρεάσει τη ζωή των εμβολιασμένων». Όπως είπε, «δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα για να το κάνουμε». Αναφέροντας πως «οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν. Κινδυνεύουν», όπως είπε ο υπουργός, «να νοσήσουν και να το περάσουν στο σπίτι τους. Άρα δεν υπάρχει βάση να περιορίσεις ατομικές ελευθερίες σε ανθρώπους που δεν κινδυνεύουν».

Μιλώντας για την ενεργειακή κρίση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «η Κυβέρνηση έχει δαπανήσει μέχρι τώρα 1,2 δισ. ευρώ, ένα πολύ μεγάλο ποσό για τα δεδομένα του ελληνικού προϋπολογισμού». Ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, αν χρειαστεί, να υπάρξει πρόσθετη παρέμβαση. Για τη μετακύλιση του κόστους στο τελικό προϊόν και στον καταναλωτή από τις επιχειρήσεις ο υπουργός κάλεσε τις εταιρείες να βρουν τρόπους να είναι ανταγωνιστικές.