Πυρκαγιά στη Σταμάτα: Έχει πάρει διαστάσεις το πύρινο μέτωπο – Σε εγρήγορση το ΕΚΑΒ (pics)

Το σενάριο διακοπών ρευματος στην Αττική απομακρύνεται καθώς επανήλθαν οι γραμμές μεταφοράς υπερυψηλής τάσης Λάρυμνας – Αγ. Στεφάνου.

Κατά συνέπεια το σχέδιο της εφαρμογής προγράμματος της εκ περιτροπής περικοπών ηλεκτροδότησης στο λεκανοπέδιο Αττικής δεν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Καθοριστικό σημείο είναι οι κρίσιμες υποδομές για τον εφοδιασμό της βορειοανατολικής Αττικής στο Κρυονέρι.

Αυτό αναφέρουν πηγές μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν της εννιά το βράδυ στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι. Στη διάρκεια της ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή Μάνος Μανουσάκης ενημέρωσαν τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτρισμού. Η ενημέρωση έγινε για τις ανάγκες της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που είναι σε εξέλιξη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της σύσκεψης στο Κρυονέρι: «Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Συστήματος, επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια την Αττική έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση της ηλεκτροδότησης των καταναλωτών».

Ταυτόχρονα, και σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση ο ΑΔΜΗΕ παραμένει σε συντονισμό με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας «προκειμένου να θωρακιστούν κατά το δυνατόν τα συγκλίνοντα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, τα οποία απειλούνται από το νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι».