Α. Γεωργιάδης : «Η Ελλάδα που ονειρευόμαστε, θα είναι ψηφιακή» | 4963410 scaled

Του Γιάννη Χαλκιαδάκη

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα που ονειρεύονται όλοι οι Έλληνες, θα είναι ψηφιακή και θα προκύψει μέσα από διακομματική συναίνεση εξέφρασε  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας.

«Πρέπει να σας πω ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται αρκετά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ξέρετε όλοι ότι η Pfizer έχει ήδη ιδρύσει ένα κέντρο ψηφιακών ερευνών στη Θεσσαλονίκη, κάτι που έκανε μεγάλη εντύπωση διεθνώς, ιδιαίτερα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεδομένου ότι η Pfizer επέλεξε να κάνει μόνο δύο τέτοια κέντρα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το ένα στο Cambridge και το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη.

Η Cisco και είναι ήδη σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Με το που ανακοινώθηκε η Pfizer, ήρθε η Cisco και είναι ήδη σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και ιδρύει το δικό της κέντρο, πάλι στη Θεσσαλονίκη, στον ίδιο τομέα.

Πρέπει να σας πω, και αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο από το ταξίδι μου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ότι συμφωνήσαμε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο, τον Φεβρουάριο να έχουμε επίσημη μεγάλη αποστολή αμερικανικών εταιρειών ψηφιακής τεχνολογίας στην Ελλάδα συνοδευόμενη από μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης, για να συνεργαστεί και να γνωριστεί με ελληνικές εταιρείες ψηφιακής τεχνολογίας».

«Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο κόσμος αλλάζει. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει κολλημένη στο παρελθόν. Πρέπει και εμείς να ακολουθήσουμε τα νεύματα των καιρών και να κάνουμε το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός» είπε, στο συνέδριο  με θέμα “Digital Economy forum 2019: Leading Greece to Growth”, την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, ο κ. Γεωργιάδης