Στη Ρωσία δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ένα έντυπο παρόμοιο με το γαλλικό Charlie Hebdo, ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος Tύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν του τέθηκε σχετικό ερώτημα.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί στη Ρωσία ζουν 20 εκατομμύρια μουσουλμάνοι. «Κύρια θρησκεία είναι ο χριστιανισμός, η μοναδικότητα όμως της χώρας μας βρίσκεται ακριβώς στο ότι είναι μια πολυεθνική χώρα με πολλά δόγματα θρησκειών», τόνισε ο Πεσκόφ.

Ενώ συνέχισε: «Η ύπαρξη ενός τέτοιου εντύπου στην χώρα μας είναι απολύτως αδύνατη, ακόμη και δεδομένης της ισχύουσας νομοθεσίας».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν απάντησε ερώτημα αν επιτρέπονται στην Ρωσία γελοιογραφίες με αναφορές σε θρησκευτικά ζητήματα. «Το ζήτημα είναι πως αυτό το θέμα είναι τόσο σύνθετο, που να το συζητά κάποιος από κάποια επίσημη θέση είναι αδύνατο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Αναμφισβήτητα, είναι ανεπίτρεπτο να προσβάλλεις τα συναισθήματα των πιστών και ταυτόχρονα είναι ανεπίτρεπτο να σκοτώνεις ανθρώπους. Και το ένα και το άλλο είναι ανεπίτρεπτα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ