Σοκάρει η φονική πράξη ενός ζευγαριού στην Αυστραλία, αφού «έβρασαν» το παιδί τους, σαν τιμωρία επειδή λέρωσε την πάνα του. Οι δύο γονείς καταδικάστηκαν σε φυλάκιση μετά από την αποτρόπαια αυτή πράξη τους.

Η Ρόουζ Άβα Στόουκς, δύο χρόνων, πέθανε στις 25 Μαΐου 2020 από βαριά εγκαύματα που είχε στην πλάτη, στα οπίσθια, στη βουβωνική χώρα και στα πόδια.

Ο Σέιν Ντέιβιντ Στόουκς και η Νικόλ Μπέτι Μουρ, οι γονείς της δίχρονης, δήλωσαν την Δευτέρα (22/02) ένοχοι για βασανισμό και ανθρωποκτονία στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μπρισμπέιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ABC, ο Σέιν Ντέιβιντ Στόουκς κρατούσε τη μικρή Ρόουζ κάτω από καυτό νερό στην μπανιέρα, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει εγκαύματα δεύτερου βαθμού.

Το παιδί βρέθηκε αναίσθητο, πέντε μέρες μετά στο σπίτι τους, από το πλήρωμα ασθενοφόρου στο Νόρθγκεϊτ του Μπρισμπέιν.

Οι γονείς δεν ζήτησαν ιατρική βοήθεια και προσπάθησαν οι ίδιοι να τη θεραπεύσουν. Οι αρχές βρήκαν επιδέσμους γεμάτους αίμα, βαμβάκι καθαρισμού μακιγιάζ και χαρτί υγείας στο σπίτι τους, όπως αναφέρεται.

Η μικρή τους κόρη έπαθε καρδιακή ανακοπή και πέθανε από σήψη σε Νοσοκομείο Παίδων της περιοχής. Η εισαγγελέας υποστηρίζει ότι το παιδί υπέφερε μέρες πριν από τον θάνατό του.

«Θα ήταν τρομερά δυστυχισμένη και θα πονούσε φριχτά εκείνη την περίοδο, ανήμπορη να περπατήσει. Θα ήταν αφυδατωμένη και αδύναμη, ανήμπορη να τραφεί ή να πιει κανονικά, πιθανόν θα έκανε εμετό, και ενδεχομένως να είχε παραισθήσεις και να έμεινε αναίσθητη προτού τελικά υποστεί καρδιακή ανακοπή και σταματήσει να αναπνέει».

Ο πατέρας καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση και η μητέρα σε 9,5 χρόνια.