Ένα γραφείο κηδειών στη Βιέννη ξέχασε να παραλάβει τη σορό ενός ηλικιωμένου που είχε πεθάνει εδώ και δύο μήνες, στο διαμέρισμά του.

Ο 66χρονος ζούσε μόνος και ήταν άρρωστος εδώ και καιρό. Βρέθηκε νεκρός στις 11 Νοέμβρη από μια γειτόνισσα που τον βοηθούσε το τελευταίο διάστημα.

Όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ORF, η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία για τον θάνατο του άντρα, καθώς δεν γνώριζε να έχει κάποιον συγγενή ή φίλο.

Στη συνέχεια υπέθεσε πως ο άντρας είχε ταφεί, αλλά σοκαρισμένη στις 27 Γενάρη ανακάλυψε ότι ο νεκρός βρισκόταν ακόμη στο διαμέρισμά του, όταν άνοιξε σε έναν κλητήρα για να ψάξει για τη διαθήκη του 66χρονου.

«Πρόκειται για έναν ατυχή συνδυασμό συμπτώσεων και προβλήματος στην επικοινωνία» μεταξύ της αστυνομίας και του γραφείου κηδειών, σύμφωνα με τον επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της πόλης, Νικολάους Σάλτσερ, ο οποίος τόνισε πως δεν έχει ξανακούσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ενώ διέταξε να ξεκινήσει και εσωτερική έρευνα.

Αξίζει να σημειώσουμε μέχρι και εχτές Τετάρτη 3 Φλεβάρη δεν είχε οριστεί ακόμη ημερομηνία ταφής για άντρα.

«Ακόμα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε εάν υπάρχουν μέλη της οικογένειας του άντρα που θα ήθελαν να κανονίσουν την κηδεία του» σχολίασε ο εκπρόσωπος του δήμου, Φλοριάν Κόις, σύμφωνα με το AFP.