Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, λέει ο θυμόσοφος λαός. Με απλά λόγια ένα καλό αφεντικό βοηθάει μια επαγγελματική ομάδα να απογειωθεί, ενώ ένα κακό αφεντικό δυστυχεί τους υφισταμένους του, με αποτέλεσμα και η δουλειά να μην γίνεται και η καθημερινότητα όλων να δυσκολεύει.

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του καλού αφεντικού;

Δεν είναι εγωιστής

Σε αντίθεση με τους αλαζόνες προϊσταμένους που πιστεύουν ότι τα γνωρίζουν όλα, το καλό αφεντικό βλέπει τη θέση του ως έναν ρόλο που υπηρετεί, έναν ρόλο που είναι πολύτιμος για την ομάδα, όχι όμως απαραίτητα και ο πιο σημαντικός. Στο μυαλό του καλού αφεντικού οι έννοιες της «επίβλεψης» και της «διαχείρισης» των εργαζομένων αντικαθίστανται με τη συμβουλευτική προσέγγιση και την συνεργασία μεταξύ ισότιμων συναδέλφων.

Θυμάται τι σημαίνει να είσαι απλός εργαζόμενος

Καταλαβαίνει τους άλλους και μπορεί να μπει στη θέση τους. Θυμάται τα πράγματα που τον άγχωναν και που του έκαναν τη ζωή δύσκολη, όταν βρισκόταν στη δική τους θέση. Γι’ αυτό δίνει χρόνο για να εξαλείψει τις όποιες ανησυχίες τους και για να παράσχει στους εργαζομένους του τα εργαλεία που χρειάζονται για να επιτύχουν, ενώ είναι πάντα διαθέσιμος για να ακούσει τα προβλήματα τους.

Επικοινωνεί ξεκάθαρα και με συνέπεια

Γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν λειτουργούν καλά όταν βρίσκονται στο σκοτάδι. Γι’ αυτό θεωρεί μέρος της δουλειάς του να επικοινωνεί τους στόχους και τις προσδοκίες της επιχείρησης από κάθε έναν εργαζόμενο χωριστά. Διαφορετικά, είναι φυσικό οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να εκπληρώσουν στόχους που δεν τους έχουν ανακοινωθεί.

Εμπιστεύεται τους εργαζόμενους ότι μπορούν να τα καταφέρουν

Σε κανέναν δεν αρέσει να τον επιτηρούν συνέχεια και να τον ελέγχουν με το παραμικρό. Το καλό αφεντικό εμπιστεύεται τους υφισταμένους του να φέρουν εις πέρας τις εργασίες, αλλά είναι ταυτόχρονα και παρών για να βοηθήσει με όποιο θέμα χρειάζεται.

Δείχνει την εκτίμησή του και αναγνωρίζει τα θετικά

Οι εργαζόμενοι απογοητεύονται, όταν οι κόποι τους δεν αναγνωρίζονται και η συνεισφορά τους δεν εκτιμάται. Για αυτό, ξέρει να αναγνωρίζει όποιον το αξίζει, να τον ευχαριστεί για την σκληρή δουλειά του και να τον κάνει να νιώθει πολύτιμος μέλος της ομάδας.

Είναι δίκαιος

Δεν υποκύπτει σε προσωπικές προτιμήσεις και δεν δείχνει εύνοια χωρίς λόγο. Ταυτόχρονα επιβάλλει την πειθαρχία και δεν επιτρέπει στα πράγματα να εκτροχιαστούν βάζοντας στη θέση τους όσους εργαζόμενους δεν επιδεικνύουν επαγγελματισμό ή δεν δουλεύουν σωστά.