Οργισμένος είναι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν με τις «πρόστυχες» φωτογραφίες της συζύγου του που έπεσαν με τη μέθοδο των μπαλονιών.

Όπως δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Πιονγιάνγκ, Αλεξάντερ Ματσεγκόρα, στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, «τα φυλλάδια περιείχαν ένα ιδιαίτερο είδος βρώμικης, προσβλητικής προπαγάνδας, που απευθυνόταν στη σύζυγο του ηγέτη, ενώ οι φωτογραφίες ήταν επεξεργασμένες με έναν εξευτελιστικό προς τη σύζυγο του Κιμ Γιονγκ Ουν τρόπο».

Τα φυλλάδια, έπεσαν στο έδαφος της Βόρειας Κορέας με τη μέθοδο των μπαλονιών που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν ομάδες στη Νότια Κορέα για να ρίχνουν προπαγανδιστικό υλικό στον Βορρά, στις 31 Μαΐου.

Το γεγονός εξόργισε τόσο τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, που διέταξε την ανατίναξη του γραφείου σύνδεσης με την Νότια Κορέα στις 16 Ιουνίου.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε στο Twitter η DailyMail: 

Οι σχέσεις των δύο κρατών έχουν παγώσει μετά το «ναυάγιο» της συνόδου κορυφής μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις αρχές του περασμένου έτους.

Στόχος της συνόδου ήταν η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα προκειμένου να δεχτεί μια χαλάρωση των εις βάρος της κυρώσεων.