Αυτές οι πέντε τροφές επιβραδύνουν τη γήρανση

Καλώς ή κακώς, τη γήρανση δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Ωστόσο, μπορούμε να την επιβραδύνουμε με την κατανάλωση ορισμένων τροφών.

Ακολουθούν οι τροφές μπορούν να επιβραδύνουν την γύρανση:

Ρόδι: Περιέχει βιταμίνη C, A, E, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, αντιοξειδωτικές ουσίες και πολλά άλλα πολύτιμα συστατικά απαραίτητα για την υγεία αλλά και για την ομορφιά. Οι σπόροι του βοηθούν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, στην αντιγήρανση, στην λείανση των ρυτίδων, στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας και στην αντιμετώπιση της ακμής.

Ελαιόλαδο: Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει είναι ιδιαίτερα επωφελή, καθώς βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικές ουσίες που διατηρούν την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Βατόμουρα: Περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη τροφή. Αυτές οι ισχυρές ενώσεις προστατεύουν από την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών.

Πορτοκάλι: Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι ένας τύπος πρωτεΐνης, και συνεργάζεται με την κερατίνη για να παρέχει στο δέρμα την δύναμη, την απαλότητα, την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα που χρειάζεται.

Γιαούρτι: Είναι καλή πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών. Επιλέξτε κάποιο γιαούρτι εμπλουτισμένο με βιταμίνη D, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Βοηθά επίσης στην καλύτερη πέψη των τροφών και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες.