Μέσα μας ζει ο πόλος των αντιθέσεων που καλούμαστε να αναγνωρίσουμε, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποδεχτούμε τον εαυτό μας και να ενδυναμώσουμε την φωτεινή μας πλευρά.

Ποια είναι όμως η σκοτεινή μας πλευρά, το λέει φανερά η Αστρολογία και πάντα σύμφωνα με το ζώδιο μας.

Κριός

Η σκοτεινή πλευρά του Κριού είναι η ζήλεια που γεννιέται λόγω της ανταγωνιστικής του φύσης και έτσι μπορεί να καταστρέψει υγιείς σχέσεις αγάπης, γιατί θέλει πάντα να υπερέχει. Πιθανόν κόμπλεξ κατωτερότητας.

Ταύρος

Η σκοτεινή πλευρά του Ταύρου είναι η λαγνεία-απληστία που γεννιέται από την έντονη επιθυμία του να ικανοποιήσει κατώτερα ένστικτα και ενώ είναι συντηρητική φύση, αυτοπαγιδεύεται και ριψοκινδυνεύει συναισθηματικές σχέσεις ή χρήματα.

Δίδυμος

Η σκοτεινή πλευρά των Διδύμων είναι η φλυαρία που πηγάζει από την περιέργεια και ναι πολλές φορές ο Δίδυμος θα αποκαλύψει μυστικά και θα δημιουργήσει παρεξηγήσεις. Μιλάει ακατάπαυστα και πολλές φορές αυτό γίνεται ασυνείδητα.

Καρκίνος

Η σκοτεινή πλευρά του Καρκίνου είναι η «αγνωμοσύνη» και έτσι καταλήγει μίζερος και ανευχαρίστητος. Όχι δεν το κάνει επίτηδες , απλά έχει μάθει να γκρινιάζει και συχνά περιμένει κάτι κακό να του συμβεί. Αρκετά απαισιόδοξος.

Λέων

Η σκοτεινή πλευρά του Λέοντα είναι η αλαζονεία που τον οδηγεί να υποτιμά τους άλλους και δύσκολα προσαρμόζεται. Θεωρεί συνέχεια ότι υπερέχει και έτσι πολλές φορές απομακρύνει σημαντικά πρόσωπα από τη ζωή του.

Παρθένος

Η σκοτεινή πλευρά της Παρθένου είναι η σχολαστικότητα που οδηγεί σε άδικη κριτική και έτσι χαλάει εύκολα το κλίμα των διαπροσωπικών σχέσεων και όχι μόνο. Είναι δύσκολο να αποδεχτεί τις ατέλειες.

Ζυγός

Η σκοτεινή πλευρά του Ζυγού είναι ο ναρκισσισμός και αυτό τον οδηγεί συχνά στην απιστία και σε αναπόφευκτους χωρισμούς και ρήξεις. Επίσης και άβουλος.

Σκορπιός

Η σκοτεινή πλευρά του Σκορπιού του είναι η άλλη του φύση , και είναι φυσιολογικό το σκοτάδι για το ζώδιο αυτό και έτσι πολλές φορές συμπεριφέρεται τοξικά και μπλοκάρει την ευτυχία του. Έντονες αυτοκαταστροφικές τάσεις.

Τοξότης

Η σκοτεινή πλευρά του Τοξότη είναι η υπέρμετρη αγάπη που τρέφει για τον εαυτό του, καθώς ταυτίζεται με τα θέλω του και την εκπλήρωση των στόχων του και ξεχνάει, αδιαφορεί για το περιβάλλον. Ίσως έλλειψη συναισθήματος.

Αιγόκερως

Η σκοτεινή πλευρά του Αιγόκερω είναι η ροπή προς την ανομία και αυτό είναι το παράδοξο, καθώς έχει εμμονή με την εξουσία και τα κοινωνικά πρέπει. Όμως πολλές φορές θα ακολουθήσει την πλάγια οδό, έτσι και για να πετύχει τον σκοπό του.

Υδροχόος

Η σκοτεινή πλευρά του Υδροχόου είναι η αδιαλλαξία του και έτσι δύσκολα αλλάζει γνώμη και άποψη, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει τα αγαπημένα του πρόσωπα αλλά και τους συνεργάτες του. Δεν συμβιβάζεται.

Ιχθύες

Η σκοτεινή πλευρά του Ιχθύ είναι η ανευθυνότητα, καθώς πολλές φορές αποφεύγει τις ευθύνες του ή καταπατά τις υποσχέσεις του. Φυγάς από τη φύση του είναι ο Ιχθύς και πηγαίνει πάντα με το συμφέρον του. Πιθανόν και αναξιόπιστος.