Παρακολουθήστε την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιου Πέτσα, σχετικά με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα:

«Ο πρωθυπουργός αποφάσισε την αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική.

Την αναβάθμιση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση σε αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις συμπράξεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιο για τα θέματα κοινωνικής ασφάλισης.

Την τοποθέτηση της κ. Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, στη θέση υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα ψυχικής υγείας.

Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Με τις αλλαγές αυτές επιδιώκεται η αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων κοινοτικών πόρων, η ενίσχυση της εργασίας και του ασφαλιστικού συστήματος, η οργανωτική ενίσχυση του υπουργείου Υγείας, η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής.»

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα γίνει αύριο στη 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.