Το γεγονός ότι το πλοίο «USS Hershel Williams», που θα έχει έδρα στη Σούδα, είναι μία τέλεια επιλογή στρατηγικής και κάνει πιο δυνατή τη σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ υπογράμμισε ο Μάικ Πομπέο.

Το USS Hershel Williams είναι το πιο πρόσφατα ναυπηγηθέν πλοίο για τον Αμερικανικό στόλο και είναι το δεύτερο της κατηγορίας του.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια πλωτή πλατφόρμα, από όπου μπορούν να επιχειρούν ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).

Το συγκεκριμένο πλοίο έχει μήκος 230 μέτρα (755 πόδια), διαθέτει κατάστρωμα πτήσης τεσσάρων σημείων 4.830 τετραγωνικών μέτρων.

Επιπλέον χαρακτηριστικά περιλαμβάνει ένα υπόστεγο, χώρο αποστολής και χώρους εργασίας και διαβίωσης για εκατοντάδες άτομα.

Το πλήρωμά του αποτελείται από μέλη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και από πολιτικό προσωπικό.

«Το Hershel ‘Woody’ Williams βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της ναυτικής ολοκλήρωσής μας», είχε δηλώσει ο Gene Black, διοικητής του έκτου στόλου των ΗΠΑ, όταν το γιγαντιαίο πλοίο εντάχθηκε στο δυναμικό του.

«Σε αυτό το πολύπλοκο θαλάσσιο περιβάλλον, ένα πλοίο σαν αυτό επιτρέπει επιλογές προβολής ισχύος με μόνιμη παρουσία. Το πλοίο είναι ιδανικό για αποστολές , καθώς μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί με τους πεζοναύτες και τους συμμάχους μας σε πολλές από τις επιχειρήσεις μας σε όλη την περιοχή σε διάφορα επίπεδα πολυπλοκότητας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δείτε το τεράστιο ελικοπτεροφόρο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού: