Ο διάσημος Ιάπωνας σεφ Τακού Σεκίνε έδωσε τέλος στη ζωή του την περασμένη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου διότι, σύμφωνα με δήλωση των συγγενών του, κατηγορήθηκε «ψευδώς» για σεξουαλική επίθεση.

Δεν έχει γίνει ακόμα κάποια επίσημη καταγγελία ούτε και αστυνομική έρευνα για το αν ισχύουν οι χαρακτηρισμοί, τους οποίους είχε διαψεύσει ο Σεκίνε.

Πώς ξεκίνησε η ιστορία

Τον Αύγουστο του 2020 μια γυναίκα είχε καταγγείλει στο Instagram ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από σεφ χωρίς να τον κατονομάζει, δεχόμενη τη στήριξη γυναικών από τη βιομηχανία της εστίασης.

Δημοσιεύματα της ιστοσελίδας Atabula σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση σε κορυφαία γαλλικά εστιατόρια έγραφαν ότι «γνωστός Ιάπωνας σεφ», τον οποίον δεν κατονόμασε «θα μπορούσε να κατηγορηθεί για βιασμό».

Ο Σεκίνε ήταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Dersou, ενός από τα κορυφαία στη Γαλλία, σύμφωνα με τον οδηγό Fooding το 2016.

Η οικογένειά του δήλωσε ότι ο άνδρας είχε «βυθιστεί στην κατάθλιψη» μετά την καταγγελία εναντίον του. «Η επίθεση στην τιμή του και στην ακεραιότητά του ήταν βαρύ πλήγμα», προσθέτοντας ότι η κατάθλιψη του είχε αναγνωριστεί από γιατρούς και πως ο Τακού Σεκίνε αδυνατούσε να ξεφύγει από αυτό.