Η προκλητική επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αμμόχωστο έκανε τους κάτοικους αυτής να δημιουργήσουν ένα πραγματικά ανατριχιαστικό βίντεο!

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε αυτό: «Η Αμμόχωστος δεν είναι η πατρίδα σας κύριε Ερντογάν, την πήρατε με τα κανόνια σας και τη δύναμη των όπλων».

Ενώ αναφέρεται επίσης: «Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να είστε εδώ, να χαίρεστε πάνω στον δικό μας πόνο, να κλέβετε τα σπίτια και να ρημάζετε τις ζωές μας…»

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η κυπριακή Προεδρία της Δημοκρατίας για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους και το show που ετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση καταδικάζουν την αποσχιστική ενέργεια ανακήρυξης του ψευδοκράτους κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των ΗΕ. 

Δυστυχώς, η σημερινή μαύρη επέτειος της ανακήρυξης του ψευδοκράτους επιλέχθηκε από την Τουρκία και τον Πρόεδρο της Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και την ψευδοκυβέρνηση, για να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα επί του εδάφους, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η Άγκυρα ουδόλως σέβεται τη διεθνή νομιμότητα, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, αλλά και τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ, περιφρονώντας και παραβιάζοντας επιδεικτικά τις σχετικές αποφάσεις και ψηφίσματα των ΗΕ.

Ταυτόχρονα, η Τουρκία και ο Πρόεδρος της, με τις ενέργειες τους τορπιλίζουν την προοπτική δημιουργίας κατάλληλου κλίματος, το οποίο ζητά ο ΓΓ των ΗΕ για να εκδηλώσει τη νέα του πρωτοβουλία με στόχο την επίλυση του Κυπριακού.

Και η σημερινή προκλητική και παράνομη ενέργεια του Τούρκου Προέδρου και του κατοχικού καθεστώτος θα καταγγελθούν εκ νέου σε όλα τα διεθνή βήματα στα οποία συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία».