Το γεγονός ότι η Ελλάδα θα επιτρέψει την άφιξη τουριστών από 20-25 χώρες αναφέρει το Reuters. Μεταξύ αυτών είναι η Γερμανία, η Κύπρος και το Ισραήλ.

Οι ταξιδιώτες από τις προαναφερθείσες χώρες δεν θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα, όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δεδομένου ότι ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 20% της ελληνικής οικονομίας, η Κυβέρνηση γνωρίζει ότι είναι σημαντική κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάκαμψη της μετά το lockdown.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι Γερμανοί τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου. Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι οι διεθνείς πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη θα αρχίσουν νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου και όχι την 1η Ιουλίου.

Η Ελλάδα πρόσφατα επέτρεψε σε πολίτες της ΕΕ να ταξιδέψουν στην Αθήνα, με την προϋπόθεση να μπουν σε 14ήμερη καραντίνα. Πρόκειται για πολίτες από όλες τις χώρες της ΕΕ εκτός Ισπανίας, Ιταλίας και Ολλανδίας, όπως επίσης και για τη Μεγάλη Βρετανία.

Μία άλλη κυβερνητική πηγή είπε πως οι ειδικοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας εξέταζαν την πιθανότητα οι ταξιδιώτες να έχουν κάνει τεστ για τον κορωνοϊό προτού μεταβούν στην Ελλάδα και εάν θα πρέπει να υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη για τέτοιες λοιμώξεις.

Να σημειωθεί ότι η Κυβέρνηση δήλωσε ότι σκοπεύει να δώσει ξανά το «πράσινο φως» για διεθνείς πτήσεις προς τα νησιά της Ελλάδας από την 1η Ιουλίου, αλλά θα απαγορεύσει την είσοδο σε πολίτες από χώρες με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων έως τις 15 Ιουλίου.