Αυξάνονται οι πτήσεις διεθνών εταιρειών με προορισμό τη χώρα μας

Η ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των δρομολογίων των αερομεταφορέων για διάφορες περιοχές της Ελλάδας αποδεικνύει ότι η χώρα μας βρίσκεται στις υψηλές θέσεις των προτιμήσεων των τουριστών, ασχέτως αν επί του παρόντος οι κρατήσεις κυμαίνονται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Οι αμερικανικές εταιρείες έχουν δρομολογήσει πιο πολλές πτήσεις για τη χώρα μας και από τη χρονιά ρεκόρ του 2019, σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη που είχε μεταβεί στις ΗΠΑ προ ημερών.

Κατά την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού, οι εκπρόσωποι των «American Airlines» και «United Airlines» μετέφεραν μια εικόνα έντονου ενδιαφέροντος εκ μέρους του επιβατικού τους κοινού για ταξίδια στην Ελλάδα, με αυξημένο αριθμό κρατήσεων για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών τόνισαν ότι έχουν ήδη προγραμματίσει την αύξηση των απευθείας πτήσεων προς τη χώρα μας, από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.

Για την ακρίβεια, η «American Airlines» είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που συνδέει την Αθήνα με τρία διαφορετικά αεροδρόμια των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φιλαδέλφεια).

Η «United Airlines» ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ότι θα προσθέσει νέες πτήσεις μεταξύ άλλων και προς την Ελλάδα, οι οποίες θα αρχίσουν τον Ιούλιο και είναι ήδη διαθέσιμες για αγορά εισιτηρίων.

Ο αμερικανικός αερομεταφορές θα συνδέει απευθείας την Ουάσινγκτον με την Αθήνα από το αεροδρόμιο Washington Dulles International Airport με καθημερινές πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν έως και τις 3 Οκτωβρίου (ανατολικά) και 4 Οκτωβρίου 2021 (δυτικά).

Η συγκεκριμένη αεροπορική έχει ένα ακόμα δρομολόγιο από την Νέα Υόρκη προς την ελληνική πρωτεύουσα, το οποίο και επανέρχεται στις 3 Ιουνίου (ανατολική κατεύθυνση) και 5 Ιουνίου (δυτική).

Τα νέα αυτά δρομολόγια, όπως ανέφερε η εταιρεία, προστέθηκαν μετά και το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι πελάτες της United τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με την εταιρεία οι αναζητήσεις πτήσεων προς την Κροατία, την Ελλάδα και την Ισλανδία κατέγραψα αύξηση της τάξης του 61%.

Οι Αμερικανοί αερομεταφορείς βέβαια δεν είναι οι μόνοι που ανακοίνωσαν αυξημένες πτήσεις προς την Ελλάδα εκμεταλλευόμενες το ενδιαφέρον που δείχνουν οι τουρίστες για το ελληνικό καλοκαίρι.

Ανάλογες κινήσεις έκανε και η Ryanair που εδώ και καιρό έχει ανακοινώσει τη δημιουργία τριών νέων βάσεων σε ελληνικά νησιά για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, συγκεκριμένα σε Κέρκυρα, Ρόδο και Χανιά. Στη συνέχεια μάλιστα η αεροπορική προσέθεσε δύο ακόμα νέες διαδρομές ( Βαρσοβία -Ζάκυνθο και Βρυξέλλες – Σαντορίνη) καθώς και 60.000 επιπλέον θέσεις σε υπάρχοντα δρομολόγια μετά και το έντονο ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Την επιστροφή της στον δημοφιλή προορισμός της Μυκόνου έχει ανακοινώσει και η Qatar Airways με πτήσεις που ξεκινούν την επίσημη ημερομηνία ανοίγματος του Τουρισμού, δηλαδή στις 14 Μαΐου.

Όπως ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας το ιδιαίτερα δημοφιλές δρομολόγιο Ντόχα-Μύκονο, το οποίο είχε ξεκινήσει το 2018 και σταμάτησε λόγω κορονοϊού, θα επανέλθει και θα πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα συνδέοντας το νησί των ανέμων με 35 πόλεις στην Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Πιο πολλά δρομολόγια για τον προορισμό των Χανίων προγραμματίζει για φέτος το καλοκαίρι και η Wizzair ενώ και η Jet 2 ετοιμάζεται να συνδέσει προορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου με διάφορα ελληνικά νησιά για φέτος το καλοκαίρι όπως Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Σκιάθο ενώ σκέψεις υπάρχουν και για τα Χανιά προς το τέλος όμως του καλοκαιριού.

Στους προορισμούς με τη μεγαλύτερη αύξηση όσον αφορά τις προγραμματισμένες θέσεις για φέτος το καλοκαίρι έχει συμπεριλάβει την Ελλάδα και η easyJet.

Σχετικά με οκτώ από τις βασικές τουριστικές αγορές της Μεσογείου για την αεροπορική χαμηλού κόστους- Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρο, Κροατία, Μάλτα, Πορτογαλία, Τουρκία και Αίγυπτο- η χώρα μας καταγράφει κατά 747.000 περισσότερες διαθέσιμες θέσεις το καλοκαίρι του 2021 έναντι του 2019, η Πορτογαλία έρχεται δεύτερη με επιπλέον 673.000 θέσεις, η Τουρκία τρίτη με 599.000 επιπλέον θέσεις και η Αίγυπτος με 213.000 επιπλέον.

Ενισχυμένο πρόγραμμα προς την χώρα μας θα έχει και ο όμιλος Air France – KLM εντάσσοντας έξι ακόμα προορισμούς στο θερινό πρόγραμμά του. Πέρα από την Αθήνα, η Air France KLM θα πετά από το Παρίσι σε Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ρόδο και Ηράκλειο.

Ταυτόχρονα, και η ελληνική Sky Express ετοιμάζεται να προσθέσει ακόμα περισσότερους προορισμούς του εξωτερικού στο πτητικό της πρόγραμμα. Ο έτερος ελληνικός αερομεταφορέας θα εντάξει στο πρόγραμμα πτήσεών του το Παρίσι, τη Λυών, τη Νάντη και το Αμβούργο ενώ αρχές Ιουνίου υπολογίζεται να ξεκινήσουν και οι πτήσεις για Βρυξέλλες. H αεροπορική συνδέει ήδη από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους την Αθήνα με την Λάρνακα ενώ δεν αποκλείεται να εγκαινιάσει απευθείας πτήση και με την Λονδίνο.

Η πλειοψηφία των αεροπορικών εταιρειών στρέφει την προσοχή της στα περιφερειακά αεροδρόμια, μετά και την τάση για απευθείας μετάβαση στον τουριστικό προορισμό χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς, που παρατηρήθηκε πέρυσι κι αναμένεται να κυριαρχήσει και φέτος.

Τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση άνοιξε η Aegean, η οποία ήδη από την προηγούμενη χρονιά προέβλεψε την ζήτηση για τα ελληνικά νησιά.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι στο τέλος του 2020 εκτός από την Αθήνα θα προσθέσει περισσότερες πτήσεις από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα των απευθείας συνδέσεων δημοφιλών ελληνικών προορισμών με το εξωτερικό, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς.