ΑΓΕΤ Ηρακλής: Με νέο πρόεδρο, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο

Νέος πρόεδρος  του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής,  ανέλαβε  από την 1η Ιανουαρίου 2021 ο  Head Region Europe του Ομίλου LafargeHolcim,  Marcel Cobuz(φωτό),  ο οποίος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, επόπτευε  και την Ελλάδα.  

Η ΑΓΕΤ Ηρακλής ανακοίνωσε  την παραίτηση από τα καθήκοντα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, Παναγιώτη (Τάκη) Αθανασόπουλου,  με ημερομηνία ισχύος την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας ευχαριστεί θερμά τον κ. Αθανασόπουλο για την εξαιρετική του συνεισφορά στον μετασχηματισμό της Εταιρίας, την αναδόμηση του Ομίλου κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, καθώς και για τη συμβολή του στην επίτευξη των εταιρικών στόχων και την προάσπιση του γενικότερου εταιρικού συμφέροντος. 

Να σημειωθεί πως ο Όμιλος Εταιριών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά.

Με ένα δίκτυο 33 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών υλικών, σκυροδέματος, βιομηχανικών ορυκτών και προηγμένων αειφόρων λύσεων, προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής.

Υπενθυμίζεται, ότι ως ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις δομικών υλικών, η LafargeHolcim επινοεί εκ νέου τον τρόπο που χτίζουμε, ώστε να γίνει ο κόσμος πιο πράσινος και πιο έξυπνος για όλους.

Στην πορεία της να καταστεί μια εταιρία με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, η εταιρία προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως το «πράσινο» σκυρόδεμα ECOPact, κάνοντας πραγματικότητα κατασκευές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Υιοθετώντας το κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο, η εταιρία ηγείται παγκοσμίως στην ανακύκλωση αποβλήτων για την ενεργειακή αξιοποίηση και την ανακύκλωση πρώτων υλών μέσω πράσινων προϊόντων όπως το τσιμέντο Susteno.

Η καινοτομία και η ψηφιοποίηση βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής της εταιρίας, με περισσότερα από τα μισά έργα Έρευνας και Ανάπτυξης να εστιάζουν στην ανάπτυξη πιο πράσινων λύσεων.

Οι 70.000 εργαζόμενοι της LafargeHolcim σε περισσότερες από 70 χώρες δεσμεύονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω των τεσσάρων δραστηριοτήτων της: Τσιμέντο, Έτοιμο Σκυρόδεμα, Αδρανή Υλικά και Προϊόντα, αλλά και Λύσεις.