«Άγιος Βασίλης» πλήρωσε τους λογαριασμούς 114 οικογενειών για να μην τους κόψουν ρεύμα και νερό

Ο επιχειρηματίας Μάικλ Έσμοντ έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης της Φλόριντα για τη γενναιοδωρία του ιδίως κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πέρυσι βοήθησε 36 νοικοκυριά πληρώνοντας 4.600 δολάρια (περίπου 3.770 ευρώ) για την εξόφληση απλήρωτων λογαριασμών κοινής ωφελείας, ώστε να μην μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και νερό κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Φέτος, λόγω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και τις μεγάλες ζημιές που υπέστη από τυφώνες η πόλη Γκολφ Μπριζ, όπου διαμένει, αποφάσισε να επαναλάβει τη φιλανθρωπική του χειρονομία.

Προχωρώντας σε δωρεά ύψους 7.615 δολαρίων (περίπου 6.250 ευρώ) ο Έσμοντ βοήθησε 114 νοικοκυριά αυτή τη χρονιά. Θα ενημερωθούν για την πράξη του ευεργέτη τους με μια χριστουγεννιάτικη κάρτα.

«Αυτή η χρονιά για μένα είναι ίσως περισσότερο ουσιαστική εξαιτίας της πανδημίας και του γεγονότος ότι οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να μείνουν χωρίς δουλειά στο σπίτι τους» ανέφερε ο Έσμοντ και πρόσθεσε ότι «ο τυφώνας Sully μας χτύπησε δυνατά και έπληξε πολλούς ανθρώπους. Έχουμε ακόμα πολλές στέγες εδώ, που είναι καλυμμένες με μουσαμάδες».

H γενναιοδωρία του Έσμοντ αποτελεί ανακούφιση για κάποιους που δυσκολεύονται οικονομικά αυτήν την περίοδο και ίσως εμπνεύσει κι άλλους να δείξουν την ίδια καλοσύνη. H τάση του να αποφασίζει τέτοιου είδους ενέργειες πηγάζει από τη συμπάθεια που νιώθει για ανθρώπους που περνούν δύσκολα.

«Είχα ατυχίες όπως έχουν σήμερα κάποιοι άνθρωποι και δυσκολευόμουν να πληρώσω τους λογαριασμούς μου, ενώ μεγάλωνα τρεις κόρες. Η εταιρεία μας είχε κόψει το αέριο και δεν είχαμε θέρμανση. Αυτό είναι μάλλον ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρά μου, γιατί έχω ζήσει αυτές τις καταστάσεις» τόνισε ο επιχειρηματίας