Σε… αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται κυβερνητικά στελέχη που αναμένουν με αμείωτο ενδιαφέρον τις πρωθυπουργικές αποφάσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Παρότι στενοί συνεργάτες του δηλώνουν ότι είναι ο πρωθυπουργός -και όχι εκείνοι- που γνωρίζει το σχέδιο με τις κορυφαίες κινήσεις στην σκακιέρα, εντούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου (ίσως και ωρών) η ανακοίνωση της νέας σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείουν αυτό να συμβεί μέχρι αύριο το μεσημέρι- «νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα» είπε άλλωστε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας στο σχετικό περί ανασχηματισμού ερώτημα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας δε στον ΣΚΑΪ προσπάθησε να παρακάμψει τα σενάρια, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αφού ούτε τα επιβεβαίωσε, ούτε τα διέψευσε.

Έμπειρο στέλεχος υπενθυμίζει πάντως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί κρίσιμη την θεμελίωση στρατηγικών επιδιώξεων μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 κι ότι ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές έχει πλήρη εικόνα για το πως μπορεί να ισχυροποιήσει προς αυτήν την κατεύθυνση το κυβερνητικό σχήμα.

Θα θέσει εκτός κυβέρνησης ακόμη και κορυφαίους υπουργούς, ποιους θα μετακινήσει σε άλλο πόστο και ποιους από την «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα προορίζει για την αντικατάσταση νυν υπουργών και υφυπουργών; Δύο με τρεις συνεργάτες του το πολύ, έχουν ίσως γνώση για το προφίλ των κυοφορούμενων αλλαγών, αλλά αποφεύγουν συστηματικά κάθε σχόλιο.

Το πιο πιθανό είναι αύριο Δευτέρα– πρώτη εργάσιμη για πολλούς μέρα του χρόνου- να κλειδώσουν οι αποφάσεις με στόχο έναν δομικό ανασχηματισμό στην αρχή μιας δύσκολης χρονιάς- όπου συνεχίζεται η μάχη κατά της πανδημίας και ξεκινά το εθνικό εγχείρημα για τον μαζικό εμβολιασμό.