Αν και ο γάμος της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Κάρολο είχε ένα άδοξο τέλος που σημαδεύτηκε κιόλας από τον τραγικό χαμό της πριγκίπισσας λίγα χρόνια αργότερα, το νυφικό που φορούσε στο γάμος της ήταν άκρως επιβλητικό όπως άρμοζε σε μια πριγκίπισσα.

Ωστόσο, ακόμη και μετά από τόσα χρόνια φαίνεται αυτό το νυφικό να αποτελεί το μήλο της έριδος ανάμεσα στους σχεδιαστές του. Είναι γνωστό ότι την επιμέλεια του θρυλικού αυτού νυφικού την είχε ο Ντέιβιντ και η Ελίζαμπεθ Εμάνουελ. Το σχεδιαστικό αυτό δίδυμο ήταν ζευγάρι και στη ζωή αν και χώρισαν εννέα χρόνια μετά τον πριγκιπικό γάμο, είναι και πάλι σε εμπόλεμη για το σχέδιο του νυφικού,που τους έκανε πολύ γνωστούς στον χώρο της μόδας.

Η 65χρονη σήμερα Εμάνουελ αντιμετωπίζει αγωγή από τον πρώην άνδρα της επειδή έβγαλε στο σφυρί τα σχέδια από διάφορες δημιουργίες τους για την Νταϊάνα, συμπεριλαμβανομένου και του νυφικού που φόρεσε στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολοτο 1981.

0 68χρονος Εμάνουελ θέλει να εμποδίσει την πρώην σύζυγο του να τα πουλήσει χωρίς την έγκριση του και ζητάει από το δικαστήριο να την εμποδίσει τώρα αλλά και στο μέλλον, αλλά και να του επιδικάσει αποζημίωση. Επίσης αξίωσε αντίγραφα των σχεδίων αυτών να καταστραφούν.

Τα σχέδια αυτά αφορούν την μπλούζα την οποία φορούσε η Νταϊάνα στην επίσημη φωτογραφία αρραβώνων της και φιλοξενήθηκε από τη «Vogue», το μαύρο ταφταδένιο βραδινό φόρεμα που φόρεσε στην πρώτη της επίσημη υποχρέωση στο πλευρό του Καρόλου τον Μάρτιο του 1981.