Άγριο φονικό στη Θήβα: Πατέρας και γιος έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς (pic+vid) | 4981105

Ένας πατέρας και ένας γιος που εργάζονταν σε εταιρία σεκιούριτι έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι της Παρασκευής στις Θεσπιές Βοιωτίας από ανταλλαγή πυροβολισμών. Τραυματίας βρέθηκε ένας άνδρας 50 ετών, συγγενής των θυμάτων, που μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Θήβας και εν συνεχεία στο ΙΑΣΩ General στην Αθήνα.

Τραυματίας είναι και ο 33χρονος γιος του ιδιοκτήτη της άλλης εταιρείας, που φέρει διαμπερές τραύμα στο συκώτι. Ο πατέρας του συνελήφθη. Θύτες και θύματα έχουν καταγωγή από το χωριό Μαυρομμάτι Βοιωτίας.

Πως προκλήθηκε το μακελειό

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο δήμαρχος είχε αναθέσει τη φύλαξη του Λυκείου στις Θεσπιές Βοιωτίας, σε μια εταιρεία σεκιούριτι, ιδιοκτησίας του νεκρού 66χρονου. Ομως έληξε η σύμβαση και αποφασίστηκε να υπογραφεί νέα σύμβαση με την άλλη (ανταγωνίστρια) εταιρεία σεκιούριτι. Μόλις πήγαν οι άνδρες της νέας εταιρείας να αναλάβουν τη φύλαξη του έργου, ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους εργαζομένους της εταιρείας που είχε μέχρι πρότινος τη φύλαξη του Λυκείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ιδιοκτήτες, που είναι ξαδέλφια, παλιά είχαν κοινή εταιρεία σεκιούριτι.

Ωστόσο στην πορεία «τα έσπασαν» έκαναν δύο χωριστές εταιρείες. Η φονική αφορμή δόθηκε με το συγκεκριμένο έργο. Μετά την λήξη της σύμβασης με την μία εταιρεία και την υπογραφή νέου συμβολαίου με την άλλη, ο δήμαρχος Θεσπιών Βοιωτίας, έδωσε εντολή να κατέβει η πινακίδα, η οποία ανέγραφε ποια εταιρεία security προστάτευε το εν λόγω σχολικό ίδρυμα.

Άγριο φονικό στη Θήβα: Πατέρας και γιος έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς (pic+vid) | egklima thespies001

Ωστόσο, τα αίματα άναψαν έξω από το σχολείο, όταν πήγαν και οι εκπρόσωποι της εταιρείας που είχε μέχρι πρότινος τη σύλληψη. Έτσι σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πατέρας και γιος που κατά πληροφορίες ήταν ιδιοκτήτες της εταιρείας, η οποία έπρεπε να αποχωρήσει από το έργο και να τραυματιστεί ο ανιψιός τους. Κατά πληροφορίες από την αστυνομία, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της άλλης εταιρείας, ενώ τραυματίστηκε ο γιος του.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, που έσπευσε στην περιοχή για να εξετάσει τα στοιχεία ενώ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να εντοπίσει όσους άνδρες ήταν στο σημείο την ώρα του μακελειού και διέφυγαν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, την ώρα που συνέβη η ανταλλαγή πυροβολισμών, γονείς έπαιρναν τα παιδιά τους από το σχολείο, με αποτέλεσμα να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν! Μάλιστα, αναφέρουν, ότι από θαύμα δεν υπήρξαν νεκρά παιδιά.


Οι περισσότεροι Έλληνες μπήκαν στο δικό τους σπίτι με τη στήριξη της Εθνικής Tράπεζας.