Οι αρχαίες μούμιες των Φαραώ της Αιγύπτου πρόκειται «σηκωθούν» από τους τάφους τους και να παρελάσουν στους δρόμους του Καΐρου αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αν και ακούγεται σαν ανατριχιαστική σκηνή από ταινία θρίλερ, πρόκειται για μέρος λαμπρών εορτασμών της χώρας για την ιστορία της αλλά και την μετεγκατάσταση των αρχαίων θησαυρών της σε νέες – υψηλής τεχνολογίας – εγκαταστάσεις.

Το Σάββατο, οι μούμιες του Ραμσή του Μέγα και άλλων 21 Φαραώ, θα λάβουν μέρος στη «Χρυσή Παρέλαση των Φαραώ», μια υψηλού προφίλ εκδήλωση του αιγυπτιακού υπουργείου Πολιτισμού και Αρχαιοτήτων.

Oι εορτασμοί θα περιλαμβάνουν άμαξες, άρματα, χορωδίες που τραγουδούν σε αρχαίες γλώσσες και μια πληθώρα από αστέρες του κινηματογράφου και αξιωματούχους, αλλά οι αιγυπτιακές αρχές έχουν κρατήσει τις επίσημες λεπτομέρειες της εκδήλωσης μυστικές.

«Είναι μια έκπληξη», δήλωσε στο CNN ο Ahmed Ghoneim, εκτελεστικός διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Αιγυπτιακού Πολιτισμού, το ίδρυμα που θα αποτελέσει το χώρο της «τελευταίας κατοικίας» για τις μούμιες. Παρ ‘όλα αυτά, είναι δύσκολο να κρατηθεί μια εκδήλωση αυτού του μεγέθους έκπληξη, ειδικά όταν πραγματοποιούνται πρόβες στο κέντρο του Καΐρου. 

Πηγή: CNN