Δωρεάν διαμονή από την Airbnb σε 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες παγκοσμίως

H αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Ουάσιγκτον, αναγκάζει τους κολοσσούς να παίρνουν αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια των Αμερικανών. Η Airbnb ακολουθώντας τις εκκλήσεις της αστυνομίας και των πολιτικών παραγόντων της χώρας, προχωράει σε εκτεταμένες ακυρώσεις των κρατήσεων που έχουν γίνει την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον εν όψει την επικείμενης ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Η εταιρεία έλαβε αυτή την απόφαση πέρα από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, υπάρχει η απειλή για νέα επίθεση, παρόμοια με εκείνη που έγινε στο Καπιτώλιο την προηγούμενη εβδομάδα.   Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν προειδοποιήσει για την απειλή για βία ενόψει της ορκωμοσίας του Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου, και ήδη στελέχη της εθνοφρουράς έχουν «πλημμυρίσει» την Ουάσινγκτον, για την ενίσχυση των μέτρων.

Τη Δευτέρα, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον και οι κυβερνήτες της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ σε κοινή ανακοίνωση κάλεσαν τους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα για την ορκωμοσία, επικαλούμενοι τόσο την πανδημία όσο και τις ταραχές στο Καπιτώλιο.

Ήδη 16 ομάδες, κάποιες από αυτές ένοπλες και κατά κύριο λόγο αποτελούμενες από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν διαμαρτυρίες στην Ουάσινγκτον, αν και η δήμαρχος Μίριελ Μπάουζερ ζήτησε από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να ακυρώσουν οποιαδήποτε άδεια που έχει εκδοθεί για δημόσιες συναθροίσεις.

  Αρχικά, η Airbnb είχε ανακοινώσει ότι θα εξετάσει τις κρατήσεις για την περιοχή της Ουάσινγκτον και θα ακυρώσει εκείνες που θα θεωρήσει ότι έγιναν από ανθρώπους που σχετίζονται με εξτρεμιστικές ομάδες ή ομάδες μίσους. Τώρα, η εταιρεία αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, ακυρώνοντας όλες τις κρατήσεις, έπειτα από τις εκκλήσεις να μην πάνε οι πολίτες στην ορκωμοσία.

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον και οι κυβερνήτες της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ «ήταν ξεκάθαροι ότι οι επισκέπτες δεν πρέπει να ταξιδέψουν στην Ουάσινγκτον για την ορκωμοσία», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση. «Επιπλέον, γνωρίζουμε τις αναφορές σχετικά με ένοπλους και γνωστές ομάδες μίσους που επιχειρούν να ταξιδέψουν και να διαταράξουν την ορκωμοσία», επεσήμανε ακόμη η Airbnb.

Όσοι είχαν κάνει κράτηση θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, ενώ η εταιρεία θα αποζημιώσει τους οικοδεσπότες, καταβάλλοντας το ποσό που θα έπαιρναν από τις ακυρωμένες κρατήσεις.   Στην ίδια ανακοίνωση, η Airbnb σημειώνει ότι διερευνά αν έχουν λογαριασμό στην πλατφόρμα όσοι έχουν ταυτοποιηθεί ότι συμμετείχαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο. Ήδη, έχουν απαγορευθεί από την πλατφόρμα άνθρωποι που διαπιστώθηκε ότι σχετίζονται με ομάδες μίσους ή ενεπλάκησαν στην εγκληματική δραστηριότητα στο Καπιτώλιο.