Καλά νέα από Moderna: Ανθεκτικά τα εμβόλια ενάντια στην «Όμικρον» |

Τα εμβόλια «έχουν αρκετά καλή αντοχή έναντι της μετάλλαξης Όμικρον».

Την αισιοδοξία του ότι τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη «Όμικρον» εξέφρασε ο πρόεδρος της Moderna, τη στιγμή που η νέα μετάλλαξη αρχίζει να κυριεύει τον κόσμο και ενώ τα στοιχεία για εκείνη είναι λίγα.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της Moderna, Στέφεν Χοτζ, σε συνέντευξή του στο CNN εξέφρασε την πίστη του ότι τα εμβόλια της εταιρείας του «έχουν αρκετά καλή αντοχή έναντι της μετάλλαξης Όμικρον».

Επίσης, είπε: «Η ελπίδα μας, τουλάχιστον στη Moderna, είναι ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε την υψηλότερη αποτελεσματικότητα συνολικά και τις ενισχυτικές να την αυξάνουν ακόμη περισσότερο»

Ενώ πρόσθεσε: «Η αισιόδοξη πλευρά μου, λέει ότι πιθανόν θα γνωρίζουμε τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, που θα έχουμε και περισσότερα δεδομένα, ότι τα εμβόλια αντέχουν πραγματικά πολύ καλά (στη μετάλλαξη Όμικρον)».

Αναφορικά με την εκτίμηση που έκανε προ δύο ημερών ο CEO της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ που δήλωσε ότι τα εμβόλια θα είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά απέναντι στην «Όμικρον» ο Στέφεν Χοτζ έσπευσε να τηρήσει μεν αποστάσεις, κάνοντας λόγο για λανθασμένη χρήση λέξεων.

«Θεωρώ ότι ορισμένες από τις λέξεις που επέλεξε μπορεί να μην ήταν οι καταλληλότερες», δήλωσε ο πρόεδρος της Moderna στο CNN.

«Αλλά, νομίζω ότι αυτό που ο Στεφάν Μπανσέλ προσπάθησε να πει ήταν ότι ενδέχεται η παραλλαγή Όμικρον να κάνει μία “κάμψη” στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου μας. Στην πραγματικότητα, στην αποτελεσματικότητα όλων των εμβολίων».