Αιφνιδιαστική επίσκεψη με την ηγεσία του στρατεύματος έκανε ο Χουλουσί Ακάρ στο Κας, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Καστελόριζο.

Σήμερα (13 Σεπτεμβρίου) η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα βρεθεί στο συγκεκριμένο νησί, προκειμένου να παραστεί στην 77 επέτειο της απελευθέρωσής του.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί, ενώ τα τουρκικά Μέσα μεταδίδουν εικόνες, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μήνυμα με αποδέκτη την ελληνική πλευρά.

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ της καλής γειτονίας και του διαλόγου υποστηρίζοντας πως «περιμένουμε και από την απέναντι πλευρά το ίδιο για να έχει η περιοχή «ειρήνη και σταθερότητα».

Στο Καστελόριζο βρίσκεται, αυτή την ώρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

Η κυρία Σακελλαροπούλου παρίσταται σε δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια πρόκειται να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Μεγίστης ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του νησιού.

Η ΠτΔ θα επισκεφθεί πλοίο του πολεμικού ναυτικού, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού και θα καταθέσει στεφάνι τόσο στο μνημείο των πεσόντων στο λιμάνι όσο και στο μνημείο της κυράς της Ρω που βρίσκεται στην ομώνυμη βραχονησίδα .

Την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις εορτασμού, εκπροσωπούν, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, από τη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Δωδεκανήσων Βασίλης Υψηλάντης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δωδεκανήσων Νεκτάριος Σαντορινιός και από το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Αθηνών Κώστας Σκανδαλίδης