Ακόμη και από τις 18 Μαίου εξετάζεται να ανοίξει ο δρόμος για τα νησιά | 4841523 scaled

H επιστροφή στην κανονικότητα στα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου όπως είχε πει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα επανεξετάζεται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τις  κλιματολογικές συνθήκες. ‘Ετσι στις κλειστές συσκέψεις του πρωθυπουργού μπήκαν στο μικροσκόπιο και οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφεριακών Ενοτητων.

Όπως προβλέπεται από το αρχικό σχέδιο, οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων, επιτρέπονται από τις 18 Μαΐου. Θα εφαρμοστεί, λοιπόν, και σε αυτήν την περίπτωση το αρχικό σχέδιο.  

Ωστόσο αυτό που εξετάζεται είναι η η μετακίνηση προς τα νησιά που  θα επιτρεπόταν  από τις 25 Μαΐου  να έρθει μια εβδομάδα νωρίτερα. Έτσι εκτός από την Κρήτη που η μετακίνηση  μπορούσε να γίνει από τις 18 Μαίου, αυτό θα επιτραπεί και σε άλλα νησιά. Η αλλαγή στα σχέδια έχει να κάνει με τον μίνι καύσωνα που έρχεται και τις υψηλές θερμοκρασίες που θεωρούνται από τους επιδημιολόγους πολύ καλές. 

Αυτό που ανησυχεί όμως το κυβερνητικό επιτελείο είναι η έλευση του μινι καύσωνα και το γεγονός ότι θα γεμίσουν ανεξέλεγκτα οι ελεύθερες παραλίες καθώς οι οργανωμένες πλαζ είναι κλειστές. Γι’ αυτό προκρίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο να ανοίξουν και οι οργανωμένες πλαζ όπου θα μπορούν να τηρηθούν πιο ελεγμένα οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ξαπλώστρων.

Από αυτή την Κυριακή ανοίγουν και οι εκκλησίες για να παρακολουθούν οι πιστοί της λειτουργίες. Θα επιτρέπονται γάμοι και βαπτίσεις, παντα όμως με τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης.  Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. τα οποία  πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Σε περίπτωση τέλεσης λειτουργιών ή θρησκευτικών τελετών σε υπαίθριους χώρους ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων. 

Κόντρα για τον Ρασπούτιν- Κυβερνητικές πηγές: .  Έρχεται η ώρα της αλήθειας και της απόδοσης δικαιοσύνης»

Στο εσωτερικό μέτωπο η κυβέρνηση έχει σηκώσει ψηλά την κόντρα της με το ΣΥΡΙΖΑ για την προανακριτική για τη Novartis με αφορμή την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Ξένης Δημητρίου. Σχετικά με  όσα αναφέρουν το «Documento» και πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικές πηγές απάντησαν άμεσα. «Η απελπισία γεννά φαντάσματα. Δεν εξηγείται διαφορετικά το πως ο κ. Βαξεβάνης, η παρέα του και οι «πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν ξανά νέους υπόπτους και off shore. Μόνο που τώρα δεν μπορούν πλέον, μέσω των κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων και του παρακρατικού συστήματος Παπαγγελόπουλου, να στήνουν κατηγορίες. Είναι ήδη ελεγχόμενοι και πιθανότατα κατηγορούμενοι ενώπιον της Δικαιοσύνης». Όπως εξηγούν   προσπαθούν μάταια να αποδώσουν άλλα από αυτά που πραγματικά είπε η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου. «Ξεχνώντας» πως η ίδια εκ νέου επιβεβαίωσε ότι ο κ. Αγγελής της είχε πει πως πίσω από την στοχοποίησή του ήταν ο Παπαγγελόπουλος και όταν μιλούσαν για Ρασπουτιν και μεθοδεύσεις όλοι ήξεραν ότι αναφέρονται στον Παπαγγελόπουλο. Ταυτόχρονα η κυρία Δημητρίου -σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες- πήρε αποστάσεις και από την αντιθεσμική συνάντηση Παπαγγελόπουλου- Παππά με τον επιχειρηματία  Μιωνή στο Μαξίμου.  Όλοι λοιπόν ήξεραν όταν έγραφε ο κ Αγγελής περί «Ρασπουτιν» σε ποιον αναφερόταν. Δυστυχώς όμως  οι καταγγελίες του αντί να ελεγχθούν άμεσα, έπρεπε να περάσουν 6 μήνες και ένα δημοσίευμα στον Τύπο για να διατάξει η εισαγγελέας την διερεύνησή τους. «Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ, των σκοτεινών εξαπτέρυγων του στον Τύπο και των  παρακρατικών μηχανισμών Παπαγγελόπουλου, με τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου και τις διαδικασίες της Προανακριτικής να πλησιάζουν στην ολοκλήρωση τους, όλο και μεγαλώνει.  Έρχεται η ώρα της αλήθειας και της απόδοσης δικαιοσύνης» αναφέρουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.