Άλεκ Μπάλντουιν: «Δεν νιώθω τα πόδια μου» - Τα τελευταία λόγια της Χάτσινς όταν χτυπήθηκε από τη σφαίρα

Νέα στοιχεία ολοένα και βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσο ερευνάται η υπόθεση με το γεμάτο αληθινές σφαίρες όπλο όπου βρέθηκε στα στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» και κατέστη η αιτία να δολοφονηθεί αναίτια και άδικα η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς από τον Άλεκ Μπάλντνουιν. Το ένταλμα έρευνας συντάχθηκε από το γραφείο του σερίφη στη Σάντα Φε ώστε να διαλευκανθεί η μυστηριώδης υπόθεση.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, που επικαλείται η Washingrton Post και άλλα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Άλεκ Μπάλντουιν έκανε εξάσκηση με το όπλο, όπου στοχεύοντας προς την κατεύθυνση της κάμερας, πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα η άτυχη Χάτσινς.

Ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο από την ίδια σφαίρα, στεκόταν ακριβώς πίσω από την Χάτσινς. Όπως γίνεται αναφορά και έχει ειπωθεί στην έκθεση της προκαταρκτικής έρευνας, ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι άκουσε κάτι που «έμοιαζε αρχικά με τον ήχο ενός μαστιγίου και μετά ένα μεγάλο “μπαμ”».

«Ο Άλεκ Μπάλντουιν καθόταν σε ένα παγκάκι, μέσα σε ένα σκηνικό εκκλησίας, και εξασκούνταν στο τράβηγμα του όπλου», ενώ ο σκηνοθέτης τον κοιτούσε πάνω από τον ώμο της Χάτσινς, αναφέρεται στο έγγραφο που συνέταξε ένας ερευνητής από το γραφείο του σερίφη της Κομητείας της Σάντα Φε. Μετά τον πυροβολισμό, η Χάτσινς «έπιασε την κοιλιά της», περιέγραψε ο σκηνοθέτης, προσθέτοντας ότι η 42χρονη «άρχισε να παραπατάει». Τότε, κάποιοι από το συνεργείο την βοήθησαν να ξαπλώσει στο έδαφος, κι ο Σόουζα παρατήρησε ότι ο ίδιος αιμορραγούσε από τον ώμο.

Στην ίδια αναφορά σημειώνεται η μαρτυρία ενός εικονολήπτη, ο οποίος βρισκόταν κοντά στον Σόουζα και τη Χάτσινς την ώρα της τραγωδίας. Όπως είπε ο άνδρας, η άτυχη γυναίκα έλεγε ότι «δεν ένιωθε τα πόδια της». Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό δεν βιντεοσκοπήθηκε, καθώς η πρόβα δεν είχε ξεκινήσει και το συνεργείο εκτελούσε προετοιμασίες, πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα ανέφερε ότι «δεν ήταν σίγουρος» ότι το όπλο είχε περάσει από νέο έλεγχο ασφαλείας.

Παρά το γεγονός ότι το έγγραφο δεν απαντά στο ερώτημα του πώς βρέθηκε η αληθινή σφαίρα στο όπλο, με το οποίο ο Μπάλντουιν τραυμάτισε θανάσιμα τη Χάτσινς, περιέχει ακόμα την πληροφορία ότι τουλάχιστον έξι μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου είχαν αποχωρήσει από το σετ, καταγγέλλοντας παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Νωρίτερα, πληροφορίες από ξένα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι, κατά το παρελθόν, ο βοηθός σκηνοθέτη, Ντέιβ Χολς, είχε επιδείξει αδιαφορία για τα πρωτόκολλα ασφαλείας σε ταινίες, στα γυρίσματα των οποίων συμμετείχε.