Άλεκ Μπάλντουιν: Δεν τράβηξα τη σκανδάλη - Ποτέ δεν θα έστρεφα το όπλο σε κανέναν (vids)

Ο Άλεκ Μπάλντουιν έσπασε τη σιωπή του για την τραγωδία στην ταινία «Rust», όταν έπεσε νεκρή η διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς, από τα πυρά του όπλου που ο ίδιος κρατούσε.

Ο ηθοποιός μίλησε λεπτομερώς στον ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο του ABC, Γιώργο Στεφανόπουλο, για τη γνωριμία με την οικογένειά της Χαλίνα, για την προσωπικότητα της ίδιας και για όλα όσα συνέβησαν στο πλατό εκείνη την ημέρα. «Όπως μπορείτε να φανταστείτε ήταν συντετριμμένος, αλλά ήταν επίσης πολύ ειλικρινής και πολύ πρόθυμος να μιλήσει», αναφέρει για τον ηθοποιό ο δημοσιογράφος Τζορτζ Στεφανόπουλος και προσθέτει: «Απάντησε σε όλες μου τις ερωτήσεις, μίλησε για την Χαλίνα Χάτσινς, για την συνάντησή του με την οικογένειά της και αποκάλυψε κάθε λεπτομέρεια για το τι συνέβη στο σετ εκείνη την ημέρα».

Στη συνέντευξη ο ηθοποιός δακρυσμένος λέει πως δεν πάτησε την σκανδάλη στο μοιραίο όπλο.
«Δεν ήταν στο σενάριο να πατηθεί η σκανδάλη;», ρωτάει ο Στεφανόπουλος τον Μπάλντουιν. «Δεν τράβηξα τη σκανδάλη», του απαντά εκείνος.

«Δηλαδή δεν πάτησες τη σκανδάλη;» ρωτάει ξανά ο δημοσιογράφος. «Όχι. Ποτέ δεν θα έστρεφα το όπλο σε κανέναν και δεν θα πάταγα τη σκανδάλη, ποτέ», του λέει ο ηθοποιός.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, οι Αρχές ερευνούν εάν ο Σεθ Κένι, ένας 51χρονος βετεράνος του Χόλιγουντ, ο οποίος υποτίθεται ότι παρείχε στην ταινία ψεύτικες σφαίρες, μπορεί να έστειλε ανακυκλωμένες σφαίρες από προηγούμενο σετ.

Οι ερευνητές του Νέου Μεξικού έλαβαν άδεια να ψάξουν την επιχείρησή του για να προσδιορίσουν εάν η σφαίρα που σκότωσε τη Χαλίνα ταιριάζει με κάποια από αυτές που υπάρχουν στο απόθεμα του Κένι.