Άλεκ Μπάλντουιν: Προτείνει την εποπτεία των όπλων σε κάθε παραγωγή από τις αστυνομικές αρχές

Με τον αναβρασμό που προέκυψε τόσο στο Χόλυγουντ όσο και παγκοσμίως σχετικά με το άτυχο συμβάν του πυροβολισμού της Χαλίνα Χάτσινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust, ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν δήλωσε την Δευτέρα ότι πιστεύει πως οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές πρέπει να προσλαμβάνουν αστυνομικούς για να εποπτεύουν την ασφάλεια των όπλων στα πλατό.

Στις 21 Οκτωβρίου, σε μια πρόβα μιας σκηνής της εν λόγω ταινίας γουέστερν στο Νέο Μεξικό, η διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε με ένα όπλο, που του το έδωσαν με τη διαβεβαίωση ότι ήταν «cold gun» – δηλαδή ασφαλές. Ωστόσο, το όπλο περιείχε – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – μια αληθινή σφαίρα, όπως επιβεβαίωσε το σωματείο που ειδικεύεται στα όπλα που χρησιμοποιούντα στα γυρίσματα ταινιών του Χόλυγουντ.

Οι αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν πώς μια πραγματική σφαίρα βρέθηκε στο όπλο που δόθηκε στον Μπάλντουιν. Δικηγόροι της υπαλλήλου, που ήταν υπεύθυνη για τα όπλα στην ταινία και επέβλεπε τα όπλα στα γυρίσματα, είπαν ότι εκείνη πίστευε ότι το είχε γεμίσει με άσφαιρα.

Μετέπειτα του θανατηφόρου περιστατικού, παραγωγοί και μέλη ομάδων παραγωγής σταθμίζουν αν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα για να αποφευχθεί μια παρόμοια τραγωδία στο μέλλον. Ο Μπάλντουιν είπε ότι πιστεύει πως οι παραγωγές πρέπει να προσλαμβάνουν αστυνομικούς, για να εξασφαλιστεί ότι τα όπλα που χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα είναι ασφαλή.

«Κάθε κινηματογραφική/τηλεοπτική παραγωγή που χρησιμοποιεί όπλα, ψεύτικα ή άλλα, θα πρέπει να έχει έναν αστυνομικό στο πλατό, που θα προσλαμβάνεται από την εταιρεία παραγωγής, με συγκεκριμένο ρόλο την επίβλεψη της ασφάλειας των όπλων», έγραψε ο Μπάλντουιν στο Twitter.

Άλλοι έχουν ζητήσει την απαγόρευση της χρήσης πραγματικών όπλων στα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πλατό. Ο Αμερικανός πρωταγωνιστής, Ντουέιν Τζόνσον, γνωστός με το προσωνύμιο «The Rock», δεσμεύτηκε την περασμένη εβδομάδα να μην χρησιμοποιεί πλέον πραγματικά πυροβόλα όπλα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στις ταινίες του, μετά το θανατηφόρο συμβάν στα γυρίσματα της ταινίας Rust.