Άλεκ Μπάλντουιν: Σταματούν τα γυρίσματα της ταινίας Rust μετά το δυστύχημα με όπλο | rust

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται το Χόλιγουντ μετά το δυστύχημα στα γυρίσματα της ταινίας Rust, όταν ένα όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε.

Η διευθύντρια φωτογραφίας, η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς, κατέληξε αφού τραυματίστηκε από το πιστόλι που κρατούσε ο ηθοποιός. Η Χάτσινς είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νέου Μεξικού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Εκπρόσωπος της παραγωγής της ταινίας Rust, δήλωσε: «Το καστ και το συνεργείο είναι συντετριμμένοι από τη σημερινή τραγωδία και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους της Χαλίνα. Έχουμε σταματήσει την παραγωγή της ταινίας για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και συνεργαζόμαστε πλήρως με το αστυνομικό τμήμα της Σάντα Φε. Θα παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλους όσους συνδέονται με την ταινία καθώς προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτό το απαίσιο συμβάν.»

Άλεκ Μπάλντουιν: Σταματούν τα γυρίσματα της ταινίας Rust μετά το δυστύχημα με όπλο | alinya

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται και ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζόελ Σόουζα ο οποίος έχει μεταφερθεί στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Christus St. Vincent.

Σύμφωνα με το Holywood Reporter διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενώ ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ο γνωστός ηθοποιός δε μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη και σύμφωνα με πληροφορίες είναι απαρηγόρητος, ενώ κλαίει συνεχώς.

Η αστυνομία κλήθηκε στο ράντσο Μπονάντσα Κρικ όπου γίνονταν τα γυρίσματα από εκπρόσωπο της παραγωγής που ανέφερε πως έγινε ένα ατύχημα λόγω αστοχίας ενός όπλου με άσφαιρα πυρά.

Παρόμοια ατυχήματα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων είναι εξαιρετικά σπάνια στο Χόλιγουντ. Ωστόσο το περιστατικό θύμισε σε όλους την τραγωδία με τον θάνατο του Μπράντον Λι, γιού του θρυλικού Μπρους Λι, ο οποίος πυροβολήθηκε κατά λάθος στα γυρίσματα του The Crow, από άλλον ηθοποιό.

Το 1984, ο ηθοποιός Jon-Erik Hexum ενεπλάκη σε ένα περιστατικό με όπλο στα γυρίσματα του Cover Up του CBS . Κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στα γυρίσματα, ο Hexum αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος ενώ έπαιζε με το πυροβόλο όπλο. Πέθανε από τα τραύματά του έξι μέρες αργότερα σε ηλικία 26 ετών.