Συνολικά σε 4 καταστήματα έχει μπει λουκέτο στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, καθώς φέρονται να έχουν παραβιάσει τους κανόνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους καταστηματάρχες και τα τοπικά σωματεία να διαμαρτύρονται μέσω ανακοίνωσης.

«Το Σάββατο 20 Ιουνίου συνεχίστηκε η προσπάθεια εξόντωσης των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος καθώς είχαμε άλλο ένα σφράγισμα καταστήματος για 4 άτομα παραπάνω και 2 αυτόφωρες διαδικασίες στις 23.30 το βράδυ για ηχορύπανση με την ένταση την μουσικής να αγγίζει τα 82 και 83 decibel αντίστοιχα με όριο τα 80. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες στις 23.30 η Λεωφόρος Δημοκρατίας και η Παραλιακή οδός λόγο κίνησης οχημάτων και πεζών αντίστοιχα ξεπερνάει τα 100…», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Καφέ-Εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros και του Σωματείου

«διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις περί συνωστισμού και επιβλήθηκαν πρόστιμα από 3.000 έως και 10.000 καθώς και σφράγισμα των καταστημάτων για 15 ημέρες. Για άλλη μια φορά στην πόλη μας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δείχνουν την αυστηρότητα τους καθώς οι παραβάσεις περί συνωστισμού κόσμου αφορούσαν έξτρα 11 άτομα στο ένα μαγαζί, 10 στο άλλο και 5 στο τελευταίο.»

Ακόμη, το Σωματείο διαμαρτύρεται κάνοντας λόγο για εξόντωση των καταστημάτων λόγω του ότι ήταν κλειστά 2,5 μήνες λόγω των μέτρων απαγόρευσης.