Αλλαγές στα data μετά την συνάντηση με Μητσοτάκη | 4974023 scaled

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να αλλάξουν τις χρεώσεις στα data.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιες από τις εταιρείες ενδέχεται να προχωρήσουν σε ειδικές προσφορές ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει πως οι εταιρείες θα πρέπει να ρίξουν τις τιμές ώστε να υπάρξει αύξηση των επιδόσεων της Ελλάδας στους δείκτες της ψηφιακής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός και οι εκπρόσωποι των εταιριών κινητής τηλεφωνίας εξέτασαν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και στις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν. Επιπλέον η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία, καθώς και το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής. Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Ακης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.