Ικανοποίηση, αλλά και προβληματισμός επικρατεί στην Ελληνική Αστυνομία, ύστερα από τις επιχειρήσεις εκκένωσης που έγιναν σε κτίρια στο Κουκάκι που επανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές.

Ο προβληματισμός έχει φέρει σκέψεις για αλλαγή στο πλάνο που προέβλεπε επιχειρήσεις σε υπό κατάληψη κτίρια στην καρδιά της πλατείας Εξαρχείων. Και αυτό γιατί οι επιτελείς της ΕΛΑΣ από τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει εκτιμούν ότι τα όσα έγιναν στο Κουκάκι, δεν αποτελούσαν μεμονωμένες ενέργειες, αλλά μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου των αντιεξουσιαστών για ανακαταλήψεις κτιρίων που εκκενώθηκαν προηγούμενο διάστημα από την αστυνομία.

Οι πληροφορίες της Κρατικής Ασφάλειας δείχνουν ως στόχους των επόμενων επιχειρήσεων των αντιεξουσιαστών, κτίρια στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και ήδη στην Λεωφόρο Κατεχάκη ετοιμάζουν σχέδιο για την καλύτερη περιφρούρηση τους.

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν στο vradini.gr, πως μόνο αν εξασφαλιστούν τα συγκεκριμένα κτίρια και συρρικνωθεί ο ζωτικός χώρος των αντιεξουτσιαστών, θα είναι δυνατό να γίνουν επιχειρήσεις στην καρδιά των Εξαρχείων.

Στο μικροσκόπιο οι επιλογές των αντιεξουσιαστών

Η έρευνα των αρχών εστιάζει και στον τρόπο δράσης των αντιεξουσιαστών, καθώς στις καταλήψεις εισήλθαν και επτά γυναίκες, ανάμεσά τους και ανήλικη κόρη γνωστού ηθοποιού, και όχι σκληροί αντιεξουσιαστές, εάν και θεωρούνταν δεδομένο ότι θα υπάρξει σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο οι μάχες ήταν σώμα με σώμα: